Koladröm

Kolapavlova med kolakräm, vaniljglass och färska bär.
Koladröm
Betyg: (3st)

Ingredienser

    Maräng

    • 5 äggvitor
    • 2 dl Dansukker Ljust Muscovadorörsocker

    Fyllning

    • 1.5 dl karamelliserad mjölk
    • 0.5 liter Vaniljglass
    • 400 g Färska bär
    • ev. ätbara blommor

    Börja med att sätta ugnen på 150 °C och klä en plåt med bakplåtspapper, ställ åt sidan.
    Vispa upp äggvitorna till ett hårt skum. Tillsätt sedan 1 matsked muscovadorörsocker i taget under konstant vispning på hög hastighet. När du tillsatt allt socker så vispar du marängen i ca. 5 minuter, tills den blivit blank och fast.
    Rita upp en cirkel 20 cm i diameter på bakplåtspapperet. Klicka ut smeten med slickepott så att den fyller cirkeln. Smeten ska vara högre på sidorna än i mitten, där fyllningen sedan ska vara.
    Grädda marängen mitt i ugnen i 1.5 h. Stäng av ugnen och låt marängen stå kvar i på eftervärme.
    När marängen svalnat helt så breder du på den karamelliserade mjölken. Lägg på kulor av vaniljglass och toppa till sist med färska bär. Dekorera eventuellt med ätbara blommor.


    Recept Frida Skattberg