Kolatryffeltårta

Cirka 10 bitar Cirka 50 minuter + 5 timmar i kylskåpet
Kolatryffeltårta på en härlig bädd av nötbotten. Sirapen tillsammans med den ljusa och mörka chokladen ger en extra krämig kolatryffel. Toppa med flingsalt och nötter så är kakan komplett.
Kolatryffeltårta
Betyg: (0st)

Ingredienser

    Nötbotten

    • 2 dl mandel
    • 3 dl jordnötter, salta
    • 25 g smör
    • 1 dl Dansukker Ljus Sirap
    • 1 dl riven kokos

    Kolatryffel

    • 150 g mörk choklad
    • 150 g ljus choklad
    • 2 dl vispgrädde
    • 1 1/2 dl Dansukker Ljus Sirap
    • 1/2 tsk flingsalt

    Garnering

    • valfria nötter

    Sätt ugnen på 150 °C.

    Mixa nötterna i en matberedare. Smält smöret och rör ner i nötblandningen. Blanda i resten av ingredienserna och mixa till en tjock smet.

    Bred ut smeten i en smord springform cirka 24 cm i diameter. Grädda mitt i ugnen i cirka 20 minuter. Låt kallna i formen.

    Förbered kolatryffeln. Finhacka den mörka och ljusa chokladen och ställ åt sidan. Koka upp vispgrädde och sirap i en tjockbottnad kastrull och häll i chokladen, lite i taget och rör till en jämn smet. Rör ner flingsaltet och låt smeten svalna lite.

    Häll tryffeln över den kalla nötbotten som ligger kvar i formen och ställ i kylskåpet 4-5 timmar. Strö över lite hackade nötter innan servering.

    Receptet är framtaget av

    Dansukker