Kolatryffeltårta

Kolatryffeltårta på en härlig bädd av nötbotten. Sirapen tillsammans med den ljusa och mörka chokladen ger en extra krämig kolatryffel. Toppa med flingsalt och nötter så är kakan komplett.

Cirka 10 bitar

PT55M

Cirka 50 minuter + 5 timmar i kylskåpet

Betyg (266 st)

Sätt betyg

Ingredienser

Nötbotten
2 dl mandel
3 dl jordnötter, salta
25 g smör
1 dl Dansukker Ljus Sirap
1 dl riven kokos

Kolatryffel
150 g mörk choklad
150 g ljus choklad
2 dl vispgrädde
1 1/2 dl Dansukker Ljus Sirap
1/2 tsk flingsalt

Garnering
valfria nötter

Instruktioner

Sätt ugnen på 150 °C.

Mixa nötterna i en matberedare. Smält smöret och rör ner i nötblandningen. Blanda i resten av ingredienserna och mixa till en tjock smet.

Bred ut smeten i en smord springform cirka 24 cm i diameter. Grädda mitt i ugnen i cirka 20 minuter. Låt kallna i formen.

Förbered kolatryffeln. Finhacka den mörka och ljusa chokladen och ställ åt sidan. Koka upp vispgrädde och sirap i en tjockbottnad kastrull och häll i chokladen, lite i taget och rör till en jämn smet. Rör ner flingsaltet och låt smeten svalna lite.

Häll tryffeln över den kalla nötbotten som ligger kvar i formen och ställ i kylskåpet 4-5 timmar. Strö över lite hackade nötter innan servering.

Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.

Saftig mandelkaka med grapefrukt

Baka till advent

Med första advent kommer julstämningen. Tänd det första stearinljuset, sätt på kaffe och bjud på ljuvligt doftande bakverk. Gör gärna en sats extra, så har du frysen laddad inför de kommande helgerna.

Friterade ostbollar och marmelader

Glögg och godsaker

Att bjuda på glöggmingel är ett enkelt sätt att samla vänner inför julen. Vi har plockat fram några goda recept som kan ge dig lite inspiration till dryck och tilltugg.

Saffransgifflar med vaniljfyllning

Baka med saffran

Saffran kallas ofta det röda guldet med sin distinkta färg och exklusiva smak. Saffran har en härlig rund och aromatisk karaktär som passar perfekt i bakning och är starkt förknippat med Lussebullar och jul.

Kola, fudge och bounty

Julgodis

Julgodis är ett måste för alla som gillar sötsaker. Duka fram hemgjord knäck, kola, praliner och tryfflar på godisbordet. Oavsett om du gillar det klassiska julgodiset eller de mer avancerade alternativen så har vi receptet.

Utbudet av svensk sirap

Sirapsskolan

Sätt smak på ditt godis, dina desserter och bakverk med någon av våra sirapar, de enda som är odlade och tillverkade i Sverige. Förutom att du stödjer svensk betodling, så gör sirapen att brödet jäser bättre, kakan håller sig färsk längre och att smakerna lyfter i både drinkar, bakverk och matlagning.

Brownie-mix på fin burk

Julens godaste paket

De absolut finaste julklapparna är hemmagjorda. Öppna tomteverkstad i köket och känn hur julstämningen sprider sig när du gör din egen ätbara julklapp – perfekt som adventspresent eller under granen.