Pumpakaka med marscaponekräm - Recept

Pumpakaka med marscaponekräm

12–16 bitar 45 minuter
Detta Halloween-bakverk är en underbart saftig pumpakaka med utsökt marscaponekräm. Dekorera läskiga ögon med godisstänger.
Pumpakaka med marscaponekräm
Betyg (0st)

Ingredienser

    Pumpakaka

    • 300 g myskpumpa/butternutpumpa
    • 4 ägg
    • 2 dl rapsolja
    • 2 dl Dansukker Strösocker
    • 2 dl Dansukker Farinsocker
    • 4 1/2 dl vetemjöl
    • 1 tsk bakpulver
    • 1 tsk bikarbonat
    • 1 tsk Dansukker Vaniljsocker
    • 1 tsk kanel
    • 1/2 tsk kardemumma

    Marscaponekräm

    • 250 g mascarponeost
    • 3-4 dl Dansukker Florsocker
    • 2 tsk Dansukker Vaniljsocker

    Dekoration

    • godisstänger

    Sätt ugnen på 225 °C.

    Skala pumpan, skär på mitten, ta bort fröna och riv fruktköttet på ett grovt rivjärn.

    Vispa ihop ägg, olja och socker i en skål och tillsätt pumpan. Blanda de torra ingredienserna i en annan skål och vänd ner i äggsmeten.

    Smöra en bakform, ca 20x30 cm och häll i smeten. Grädda kakan i ugnen i ca 15-20 minuter. Låt svalna.

    Förbered glasyren. Vispa ihop mascarpone, florsocker och vaniljsocker jämnt i en skål. Bred glasyren över den kalla pumpakakan.

    Skär kakan i jämna rutor och klipp godisstängerna och placera ut som ögon på varje ruta. Förvara i kylskåp tills de ska serveras.

    Receptet är framtaget av

    Dansukker

    ;