Pumpapaj

ca 12 port
Pumpapaj
Betyg: (1st)

Ingredienser

Deg
4 1/4 dl vetemjöl
1/2 tsk salt
1 tsk Dansukker Rörsocker
100 g kokosfett
1 ägg
2 msk äpplecidervinäger
3-4 msk kallt vatten
smör eller margarin till formen

Fyllning
400 g tärnat pumpakött
2 1/2 dl grädde
1 3/4 dl Dansukker Rörsocker
3 ägg
1/2 tsk kanel
1/2 tsk ingefära

Blanda samman vetemjöl, salt, rörsocker, kokosfett, ägg, äpplecidervinäger och vatten till degen. Lägg i en plastpåse och låt vila i kylskåp i en timme. Smörj en pajform ca 26 cm i diameter.

Lägg pumpaköttet tillsammans med 1 dl vatten i en kastrull och sjud under lock i ca 15 minuter. Häll upp i en sil och låt rinna av väl.

Mixa eller mosa pumpaköttet. Blanda grädde, rörsocker, ägg, kanel och ingefära i pumpaköttet.

Kavla ut degen mellan plastfilm. Lägg över degplattan i pajformen och tryck till den. Skär till kanten så den blir jämn. Nagga med en gaffel.

Häll fyllningen i skalet och grädda pumpapajen mitt i ugnen i 200° i ca 1 timme.

Receptet är framtaget av

Dansukker