Pumpapaj - Recept

Pumpapaj

ca 12 port
Pumpapaj
Betyg (1st)

Ingredienser

    Deg

    • 150 g smör, rumstempererat
    • 5 dl vetemjöl
    • 1 dl Dansukker Florsocker
    • 1 ägg
    • smör till formen

    Fyllning

    • 200 g tärnat pumpakött
    • 1 1/4 dl grädde
    • 3/4 dl Dansukker Rörsocker
    • 1 ägg
    • 1 äggula
    • 1/4 tsk kanel
    • 1/4 tsk ingefära

    Blanda snabbt samman alla ingredienser till degen. Lägg i en plastpåse och låt vila i kylskåp i en timme. Smörj en avlång pajform ca 13x36 cm.

    Lägg pumpaköttet tillsammans med 1 dl vatten i en kastrull och sjud under lock i ca 15 minuter. Häll upp i en sil och låt rinna av väl.

    Mixa eller mosa pumpaköttet. Blanda grädde, rörsocker, ägg, kanel och ingefära i pumpaköttet.

    Kavla ut degen mellan plastfilm. Lägg över degplattan i pajformen och tryck till den. Skär till kanten så den blir jämn. Nagga med en gaffel.

    Häll fyllningen i skalet och grädda pumpapajen mitt i ugnen i 200° i ca 1 timme.

    Receptet är framtaget av

    Dansukker

    ;