Scones med hallonsylt och vispgrädde

10 st.
Avnjut de nybakade sconesen med hemgjord hallonsylt, vispgrädde och en god kopp te.
Scones med hallonsylt och vispgrädde
Betyg: (0st)

Ingredienser

    Scones

    • 170 g vetemjöl
    • 15 g Dansukker Florsocker
    • ½ tsk salt
    • 1 tsk bakpulver
    • 50 g kallt smör
    • 1 dl lättfil

    Hallonsylt

    • 250 g färska hallon
    • 175 g Dansukker Syltsocker

    Till servering

    • 2 dl vispgrädde

    Scones
    Sätt ugnen på 220 grader varmluft. Blanda mjöl, florsocker, salt och bakpulver i en skål. Tillsätt skivat smör och finfördela det mellan fingrarna tills det påminner om brödsmulor. Arbeta samman degen med filmjölken. Vänd ut degen på mjölat bakbord och kavla till ca 2 cm tjocklek. Ta ut scones med en rund form (5,5 cm). Lägg bröden på en plåt täckt med bakplåtspapper. Grädda i 8–10 minuter.

    Hallonsylt
    Lägg hallon och syltsocker i en gryta och koka upp. Låt småputtra i 3–5 minuter och häll sedan i en steril syltglasburk.

    Recept Anne au Chocolat för Dansukker