Smulpaj tvärtom

cirka 6 portioner
Smulpaj tvärtom
Betyg: (4st)

Ingredienser

    Pajdeg

    • 2 1/2 dl vetemjöl
    • 1 dl havregryn
    • 1 dl hackade hasselnötter, kan uteslutas
    • 1/2 dl Dansukker Farinsocker
    • 1 tsk Dansukker Vaniljsocker
    • 125 g smör eller margarin
    • 4 msk keso, naturell

    Fyllning

    • 1 liter färska bär eller frukter i bitar
    • 2-3 dl turkisk yoghurt
    • 1 msk rivet limeskal, gärna obesprutat
    • 4 msk Dansukker Florsocker

    Garnering

    • Dansukker Rörsocker Strö

    Blanda alla torra ingredienser till degen i en skål. Smält matfettet och låt det svalna innan det och keson hälls i skålen. Blanda samman till en smulig massa. Häll upp i en smord pajform eller i sex portionsformar och grädda mitt i ugnen i 200 °C i cirka 10 minuter. Låt svalna av. Lägg på bär/frukt. Blanda samman yoghurt, limeskal och florsocker och fördela över bären/frukten. Strö på lite rörsocker. Servera.

    Receptet är framtaget av

    Dansukker