Sommarmaränger

cirka 40–60 stycken 3,5 timmar
Sommarmaränger
Betyg: (5st)

Ingredienser

  • 3 1/2 dl Dansukker Strösocker
  • 4–5 st äggvitor (ca 150 g) äggvitor
  • 1/2 tsk vinäger

Sätt ugnen på 200 °C.

Klä en långpanna (30 x 40 cm) med bakplåtspapper och häll ut sockret på det och sätt in i ugnen i cirka 5 minuter.

Vispa äggvitorna till ett vitt skum. Tillsätt vinäger.

Ta ut sockret och sänk ugnsvärmen till 100 °C.

Fortsätt att vispa äggvitorna på hög hastighet och tillsätt det varma sockret lite i taget.

Vispa sedan på högsta hastighet i 5–10 minuter eller tills smeten är blank och har svalnat helt.

Spritsa eller klicka ut små maränger. Grädda i ugnen i 3 timmar. Låt marängerna stå på eftervärme i några timmar tills de är helt torra.

Smaksätt med valfri smak t ex:
• 2 msk citronskal, gul karamellfärg.
• 50 g kokosflingor, hälften tillsätts i smeten och hälften strös över.
• 3 msk frystorkade hallon, röd/rosa karamellfärg.
• 3 msk kakao, 1 msk vändes ned i smeten, 2 msk doftas över marängerna.


Tips

Prova gärna att göra marängerna med Ljust Muscovadorörsocker eller Rörsocker Strö.

Receptet är framtaget av

Dansukker