Tigerkaka

1 timme
Tigerkaka
Betyg: (183st)

Ingredienser

  • 50 g smör eller margarin
  • 1 dl mjölk
  • 2 ägg
  • 2 dl Dansukker Strösocker
  • 3 dl vetemjöl
  • 1 1/2 tsk bakpulver
  • 2 tsk Dansukker Vaniljsocker
  • 2 msk kakao
  • 1 msk vatten
  • smör eller margarin till formen
  • ströbröd eller mannagryn till formen

Smörj och bröa en form ca 1 1/2 l. Sätt ugnen på 175 °C.

Smält matfettet och låt det svalna.

Vispa ägg och socker pösigt. Blanda mjöl, vaniljsocker och bakpulver och rör ner i äggsmeten. Tillsätt matfettet och mjölken.

Häll 2/3 av sockerkakssmeten i formen. Blanda kakao och vatten i resten av smeten. Häll på den mörka smeten och drag med en gaffel genom smeten så att den färdiga kakan får ett marmorerat utseende.

Grädda tigerkakan i nedre delen av ugnen i 35-40 minuter.

Receptet är framtaget av

Dansukker