Brun Farin Strö är gott i matlagning. Prova gärna att rulla kycklingfiléer lätt i Brun Farin Strö innan du steker dem. Gott!
Ser trevligt ut och är jättegott. Till exempel i en kycklingsallad.
Blanda kycklingkött, jordgubbar, melonbitar, sallad av valfri sort lite sparris och några pinjekärnor. Lätt, gott och snyggt.
Du kan göra din egen grunddressing med enkla medel. Blanda citronsaft, olivolja, rörsocker och lite krossad vitlök. Variera smaken med andra kryddor, t ex färska örtkryddor, curry, kanel, chili eller riven ingefära.
Tag, utöver saltet, lite socker i vattnet nästa gång du kokar grönsaker. Lämpliga mängder är 1 l vatten, 2 tsk salt och 1 tsk socker. Du kommer att märka en positiv skillnad. Socker ingår i allt som växer i naturen och jag lovar att det gör underverk i kokvattnet.
Du får bättre smak på tomaterna om du strör på en gnutta socker.
Blanda i lite äpple- eller pärontärningar i salladen för att få en piffigare och annorlunda salladssmak i höstrusket.
3 dl Dansukker Pärlsocker
1 msk vatten
Fruktfärg
Häll vattnet i en skål och tillsätt färgen. Blanda i pärlsocker. Häll upp sockret på en plåt och bred ut det i ett tunnt lager. Låt torka. Dela eventuella klumpar med en gaffel. Förvara torrt.
Om du tycker att maten är het, för het, drick INTE vatten eftersom det då blir ännu hetare. Det heta dämpas bäst med något sött, t ex en banan.
Blanda ca 1 dl lättvispad grädde med 2 msk citronsaft och 1 msk strösocker. Gott till stekt spätta eller krispig isbergssallad.
Gör din egen glass med Ljust eller Mörkt Muscovadorörsocker som enda smak- och färgsättare. Tillsammans med mandel i rom får du en spännande dessert! Om du använder Mörkt Muscovadorörsocker får du en kraftigare lakritsbetonad smak på glassen. Ljust Muscovadorörsocker ger istället en tydlig kolasmak.
Förnya traditionella rätter med Muscovadorörsocker. Prova t ex Mörkt Muscovadorörsocker på kåldolmarna eller i brunsåsen till köttbullarna. Endast fantasin sätter gränserna...
3 dl Dansukker Vit Sirap
75 g färsk ingefära
Skala och tärna ingefäran. Häll sirapen i en kastrull och lägg i ingefäran. Sjud under lock i 5 minuter. Ta kastrullen från värmen och låt svalna. Sila bort ingefäran. Häll upp på flaska. Förslut. Förvara i rumstemperatur.
Häll strösocker i en glasburk som har tillhörande tätt lock. Lägg i t ex ett par kanelstänger eller ett par kvistar lavendel, eller mynta, eller .... Låt din egen smak avgöra. Sätt på locket och ställ åt sidan ett par veckor. Ju längre tid det får stå desto mer smak blir det. Du kan även torka det kryddgröna och sedan smula det och blanda det i sockret.
Använd Muscovadorörsocker i dina inläggningar och få en ny spännande smak på dina recept!
Lite Brun Farin Strö i paneringen till fisk ger en ny spännande smak.
Om maten har blivit för stark kan du göra smaken mildare med lite socker. Om du använder fettsnåla mjölkprodukter till kalla såser kan du dämpa den syrliga smaken med lite florsocker.
Nästa gång du ska grädda pannkakor så lägg lite socker i det smälta smöret i pannan. Det gör pannkakan lyxigare och ger en lätt karamellsmak.
35 cl rödvin
2 dl Dansukker Ljus Sirap
Blanda rödvin och sirap i en kastrull och sjud utan lock tills cirka 3 dl återstår. Låt svalna innan sirapen hälls på flaska. Förvara i rumstemperatur.
Riv skalet av en väl tvättad citron eller apelsin. Bre ut det rivna skalet på ett papper och låt torka. Blanda med Dansukker Rörsocker Strö. Gott på gröt, fil och pannkakor eller som smaksättning i drycker som t ex te.
Gör ditt eget smaksatta socker och förvara i en fin glasburk. Vackert och gott att strö över desserten eller kaffet!
Bär, t ex hallon
Dansukker Strösocker
Mixa bären eller passera dem genom en finmaskig sil. Blanda med strösocker. Bred ut sockret på en plåt med bakplåtspapper. Torka i 100° varm ugn. Smula sönder eventuella klumpar. Förvara sockret torrt. Om du vill ha större sockerkristaller, använd pärlsocker.
Tillsätt en aning socker i tomatsåsen − det framhäver tomatsmaken.
Tillsätt lite socker i köttbullssmeten. Det förhöjer smaken. Inga mängder, 2 krm till ett halvt kilo färs är lagom. Det smakar inte sött, bara godare. Gäller även i köttfärssås, köttfärslimpa osv. Man kan även använda Brun Farin Strö i färsrätter.
Socker kan användas som en krydda, ungefär som salt och peppar. En nypa socker i grytan, tomatsåsen eller färsen rundar av smaken och framhäver de andra kryddorna.
Strö lite socker över löken när du steker den. Det ger godare smak och vackrare färg.
Serverar du gärna vispad grädde till kakor och efterrätter? En nypa strö- eller vaniljsocker i grädden gör den ännu godare.