EKO Ljus Sirap
EKO Ljus Sirap är gjort på närodlade ekologiska sockerbetor, odlade och producerade i Europa. EKO Ljus Sirap har en härligt rund och fyllig karamellsmak som passar utmärkt för bakning, desserter, hemgjort godis, matlagning och sötning av drycker. Är även god som den är ringlad över glass, pannkakor och bär eller som sötning på gröten.
Mått och vikt: Sirap
1 dl = 140 g
1 msk = 20 g
1 tsk = 7 g
Tips
- Även du som vill baka sockerfritt matbröd bör tillsätta 2 msk sirap till en 1/2 liter degvätska. Jästen "äter upp" sirapen under jäsningen så brödet är sockerfritt när det är färdigt. Prova, du märker en klar skillnad mot att inte ha sirap i degen.
Säljs i flaska om 750 g.
Näringsvärde per 100 g
Energi | 1340 kJ/320 kcal |
Fett | 0 g |
- varav mättat fett | 0 g |
Kolhydrat | 79 g |
- varav sockerarter | 79 g |
Protein | 0 g |
Salt | 0,71 g |
Innehåll: KRAV-ekologisk sirap (framställd av ekologiskt betsocker) och salt.

Från buske till burk!
Ta vara på sommarens frukter och bär och spana in våra läckra recept på sylt och marmelad. Perfekta att ha på frukostmackan, i yoghurten eller till pannkaksbuffén. Med hjälp av syltsocker är det extra enkelt att njuta av dina hemgjorda, läckra sylter och marmelader.

Inlagda sommargrönsaker
Spara ner en liten bit av sommaren i en burk. Med inlagda sommargrönsaker förlänger du smaken av sommaren. Perfekta att använda till sena grillkvällar. Följ recepten så har du snart kylen fylld med hemgjorda, inlagda sommargrönsaker!

Safta i sommar
Passa på att safta i sommar och spara ner dina favoritbär och frukter på flaska! Att safta är mycket enklare än vad man tror, se nedan för att bli inspirerad av våra härliga recept. Saften kan du servera omedelbart eller lagra för kommande mörka årstider. Förvara kallt eller i frysen.

Blåbär – skogens bästa bär
Blåbär är väl ändå skogens bästa bär. Blåbärssäsongen brukar ta fart i juli och kan sträcka sig en bit in på hösten. Ta vara på skogens blåbär och använd för att baka paj, göra sylt och kräm.

Plommonplock
Plommon är en av våra vanligaste trädgårdsfrukter och är goda att göra desserter och marmelader på. Varför inte göra en härlig plommonmarmelad eller plommonchutney att servera till ostbrickan? Eller testa vår härliga plommonpaj.

Björnbärslyx
Lyxa till det med björnbär i sommar! Björnbär passar utmärkt i bakverk, smoothies, sylt och saft. Dessutom är det extra fint att använda som dekoration och garnering. Björnbär växer under sensommaren och tidig höst.