EKO Syltsocker
EKO Syltsocker ger dig hemgjord sylt på bara några minuter - enkelt, snabbt och bekvämt!
EKO Syltsocker är nu tillverkat mestadels med närodlade ekologiska sockerbetor från Tyskland. Även receptet är förbättrad och ger en mindre söt sylt med bättre och fastare konsistens. När du syltar med Dansukker EKO Syltsocker är förhållandet mellan bär och socker 2:1, det vill säga 1 kg bär eller frukt till en förpackning EKO Syltsocker 500g.
Innehåller inga konserveringsmedel. Var noga med att använda felfria bär, att skumma noga och använda varma, väl rengjorda burkar. Förvara sylten i kylskåp.
Sylt tillverkat med EKO Syltsocker enligt anvisningarna på förpackningen kan förvaras oöppnad i kylskåpet i cirka 12 månader, öppnad håller i 2-3 veckor i kylskåp.
Innehåll: (99%) av ekologiska sockerbetor odlade och producerade i Europa. Resterande 1% är ekologiskt rörsocker (1%) från Sydamerika. Fruktpektinet i produkten är naturens egna geleringsmedel, som ger sylten en lämplig konsistens på bara några minuters tillagning.
Mått och vikt: EKO Syltsocker
1 dl = 80 g
1 msk = 13 g
1 tsk = 5 g
Säljs i påse om 500 g.
Näringsvärde per 100 g
Energi | 1672 kJ/394 kcal |
Fett | 0 g |
- varav mättat fett | 0 g |
Kolhydrat | 97 g |
- varav sockerarter | 97 g |
Protein | 0 g |
Salt | 0,01 g |
Ingredienser: Ekologiskt socker*, 99% Ekologiskt Europeiskt betsocker, 1% Ekologiskt Sydamerikansk rörsocker, ekologiskt geleringsmedel (pektin) från äpplen*, surhetsreglerande medel (citronsyra).

Kanelbullens dag
Fira Kanelbullens dag 4 oktober – ladda upp med kanel och pärlsocker, hugg in på något av våra välbeprövade recept och bjud in någon som du tycker om. Hembakat är godast!

Baka med äpple och päron
Skörda från din trädgård eller plocka dem i butik och baka med äpple och päron! Paj är inte det enda du kan baka med äpple och päron, utan frukterna passar i många spännande bakverk och desserter.

Blåbär – skogens bästa bär
Blåbär är väl ändå skogens bästa bär. Blåbärssäsongen brukar ta fart i juli och kan sträcka sig en bit in på hösten. Ta vara på skogens blåbär och använd för att baka paj, göra sylt och kräm.

Sylta och Safta
Att koka sin egen sylt och saft är både enkelt och gott. Sockret lyfter fram smaken på bären och frukterna som du använder och ger ditt mästerverk längre hållbarhet.

Läckert med lingon
Visst är det läckert med lingon! Dessutom har bären många användningsområden. Vi använder lingonen bland annat i kakor, till sylt eller varför inte göra lingonsaft?

Chutney - kryddstark smaksättare
Chutney har sitt ursprung i den indiska matlagningen och består oftast av inkokt frukt, socker och kryddor. Chutney passar till det mesta och är en kryddstark smaksättare.