Farinsocker
Farinsocker är socker som blandats med rörsockersirap. Ett gyllenbrunt fuktigt socker med aromatisk smak. Användes som smaksättare i matlagning, bakning och drycker.
Mått och vikt: Farinsocker
1 dl = ca 75 g
1 msk = ca 13 g
1 tsk = ca 4 g
Tips
- Att farinsocker blir torrt beror på att det är ett fuktigt socker som torkar. När vätskan försvinner torkar sockret ihop till en klump. Detta kan man avhjälpa genom att lägga en bit potatis eller en bit fuktigt hushållspapper i paketet och låta det stå. Är sockret väldigt hårt kan man behöva upprepa proceduren ett par gånger. Det bästa är att från början hälla upp sockret i en burk med tätslutande lock och förvara i kylskåpet, det gör jag och det klumpar sig aldrig.
Farinsocker
Näringsvärde per 100 g
Energi | 1650 kJ/390 kcal |
Fett | 0 g |
- varav mättat fett | 0 g |
Kolhydrat | 97 g |
- varav sockerarter | 95 g |
Protein | < 0,5 g |
Salt | 0,08 g |
Recept

Våffeldagen
Den 25 mars firar vi Våffeldagen. Och vad passar då bättre än att bjuda på frasiga, nygräddade våfflor med hemmagjord sylt.

Påskens godsaker
Här hittar du både bakverk, godis och desserter för en riktigt glad påskhelg.

Pannkakor
Barn älskar pannkakor. Och det gör vuxna med. Pannkakor är perfekta som mellanmål, utflyktsmat, brunch eller efterrätt – och så är de lätta att variera med olika goda tillbehör.

Citrusmarmelader
Finns det något godare än att börja morgonen med hemlagad marmelad på smörgåsen. Låt säsongens citrusfrukter inspirera dig.

Värmer gott när det är kallt
Varma drycker är bra under alla årstider i vårt lynniga, nordiska klimat. Men framförallt uppskattas de att värma sig med på vintern efter en tur i skidbacken.

Se till att du har svenskt socker i påsen.
När du väljer vårt svenska strösocker bidrar du till att stötta skånska sockerbetsodlare samtidigt som Sveriges inhemska produktion av livsmedel bevaras och stärks. Något som är viktigare än någonsin just nu. Läs varför här.