Farinsocker

Farinsocker

Farinsocker är socker som blandats med rörsockersirap. Ett gyllenbrunt fuktigt socker med aromatisk smak. Användes som smaksättare i matlagning, bakning och drycker.

Mått och vikt: Farinsocker
1 dl = ca 75 g
1 msk  = ca 13 g
1 tsk = ca 4 g

Tips
- Att farinsocker blir torrt beror på att det är ett fuktigt socker som torkar. När vätskan försvinner torkar sockret ihop till en klump. Detta kan man avhjälpa genom att lägga en bit potatis eller en bit fuktigt hushållspapper i paketet och låta det stå. Är sockret väldigt hårt kan man behöva upprepa proceduren ett par gånger. Det bästa är att från början hälla upp sockret i en burk med tätslutande lock och förvara i kylskåpet, det gör jag och det klumpar sig aldrig.

Farinsocker

Läs mer om våra smakcirklar »

Näringsvärde per 100 g

Energi 1650 kJ/390 kcal
Fett 0 g
- varav mättat fett 0 g
Kolhydrat 97 g
- varav sockerarter 95 g
Protein < 0,5 g
Salt 0,08 g


Recept

Recept med Farinsocker »


Upptäck sockrets stora smakvärld »
Frågor & Svar »
Här finns våra produkter »