Florsocker
Florsocker är finmalt socker för bakning av kakor, desserter och till glasyr och dekoration. Den stärkelse som används i vårt florsocker är potatisstärkelse.
Mått och vikt: Florsocker
1 dl = ca 60 g
1 msk = 10 g
1 tsk = 3 g
Tips
- En slät och blank glasyr får du genom att blanda florsocker med lite varm mjölk.
Näringsvärde per 100 g
Energi | 1700 kJ/400 kcal |
Fett | 0 g |
- varav mättat fett | 0 g |
Kolhydrat | 100 g |
- varav sockerarter | 98 g |
Protein | 0 g |
Salt | 0 g |
Ingredienser: Socker, 2% potatisstärkelse
Recept

Baka med sommarens bär
Baka med sommarens bär och bjud på något hembakat till kalaset.

Magiskt god Morotsbulle med frosting
Elsa Billgren och Sofia Wood har tagit fram ett helt nytt bakverk som är härligt saftigt, goffigt, kryddigt och alldeles underbart. Ett recept du inte vill missa!

Härliga jordgubbstider
Låt dig inspireras av våra recept med jordgubbar som ingrediens.

Gör din egen glass
Här har vi samlat våra bästa glassrecept, men experimentera gärna fram dina egna favoriter!

Syltskolan
I vår Syltskola hittar du alla tips om hur du kokar sylt, frågor och svar och recept.

Sommardesserter
När det är varmt är det extra gott att bjuda på en sötsyrlig och fräsch sommardessert som avslutning på grillkvällen eller sommarfesten.