Florsocker
Florsocker är finmalt socker för bakning av kakor, desserter och till glasyr och dekoration. Den stärkelse som används i vårt florsocker är potatisstärkelse.
Mått och vikt: Florsocker
1 dl = ca 60 g
1 msk = 10 g
1 tsk = 3 g
Tips
- En slät och blank glasyr får du genom att blanda florsocker med lite varm mjölk.
Näringsvärde per 100 g
Energi | 1700 kJ/400 kcal |
Fett | 0 g |
- varav mättat fett | 0 g |
Kolhydrat | 100 g |
- varav sockerarter | 98 g |
Protein | 0 g |
Salt | 0 g |
Ingredienser: Socker, 2% potatisstärkelse
Recept

Våffeldagen
Den 25 mars firar vi Våffeldagen. Och vad passar då bättre än att bjuda på frasiga, nygräddade våfflor med hemmagjord sylt.

Påskens godsaker
Här hittar du både bakverk, godis och desserter för en riktigt glad påskhelg.

Pannkakor
Barn älskar pannkakor. Och det gör vuxna med. Pannkakor är perfekta som mellanmål, utflyktsmat, brunch eller efterrätt – och så är de lätta att variera med olika goda tillbehör.

Citrusmarmelader
Finns det något godare än att börja morgonen med hemlagad marmelad på smörgåsen. Låt säsongens citrusfrukter inspirera dig.

Värmer gott när det är kallt
Varma drycker är bra under alla årstider i vårt lynniga, nordiska klimat. Men framförallt uppskattas de att värma sig med på vintern efter en tur i skidbacken.

Se till att du har svenskt socker i påsen.
När du väljer vårt svenska strösocker bidrar du till att stötta skånska sockerbetsodlare samtidigt som Sveriges inhemska produktion av livsmedel bevaras och stärks. Något som är viktigare än någonsin just nu. Läs varför här.