Glykossirap

Nu lanserar vi Glykossirap i en liten behändig 400 g flaska.

Glykossirap är en blandning av olika sockerarter som utvinns ur vetestärkelse. Skillnaden mellan glykossirap och våra andra sirapssorter ligger i råvaran. Glykossirapen är dessutom inte lika söt som vanlig sirap.

Används framför allt till glass och godis men även i bakverk. Glykossirapen hämmar kristallisering och när man använder glykossirap i t ex glass får den en krämig och mjuk konsistens. På samma sätt motverkar glykossirapen att kolan kristalliseras och blir grynig.

Vår glykossirap är utvunnen ur vetestärkelse, men under produktionsprocessen reduceras gluteninnehållet till under 0,002 % (< 20ppm).
Vid ett gluteninnehåll under 0,002 % deklareras produkten som glutenfri.

Näringsvärde per 100 g

Energi 1300 kJ/310 kcal
Fett 0 g
- varav mättat fett 0 g
Kolhydrat 77 g
- varav sockerarter 23 g
Protein 0 g
Salt 0 g

Recept

Recept med Glykossirap »

Baka med sommarens bär

Baka med sommarens bär och bjud på något hembakat till kalaset.

Magiskt god Morotsbulle med frosting

Elsa Billgren och Sofia Wood har tagit fram ett helt nytt bakverk som är härligt saftigt, goffigt, kryddigt och alldeles underbart. Ett recept du inte vill missa!

Härliga jordgubbstider

Låt dig inspireras av våra recept med jordgubbar som ingrediens.

Gör din egen glass

Här har vi samlat våra bästa glassrecept, men experimentera gärna fram dina egna favoriter!

Syltskolan

I vår Syltskola hittar du alla tips om hur du kokar sylt, frågor och svar och recept.

Sommardesserter

När det är varmt är det extra gott att bjuda på en sötsyrlig och fräsch sommardessert som avslutning på grillkvällen eller sommarfesten.