Glykossirap
Glykossirap används framförallt vid tillverkning av glass och godis men även i bakverk och, och har flera praktiska egenskaper som gör den värdefull i köket: Glykossirapen hämmar kristallisering vilket innebär att när man använder den i glass får den en krämig och mjuk konsistens utan sockerkristaller. På samma sätt motverkar glykossirapen att godis, som t ex kola kristalliseras och blir grynig, utan blir istället seg. mjuk och elastisk.
Glykossirap är en blandning av olika sockerarter som utvinns ur vetestärkelse. Skillnaden mellan glykossirap och våra andra sirapssorter ligger i råvaran och smaken, glykossirapen är inte lika söt som vanlig sirap.
Vår glykossirap är utvunnen ur vetestärkelse, men under produktionsprocessen reduceras gluteninnehållet till under 0,002 % (< 20ppm). Vid ett gluteninnehåll under 0,002 % deklareras produkten som glutenfri.
Mått och vikt: Glykossirap
1 dl = 100 ml = ca 140 g
1 msk = 15 ml = ca 20 g
1 tsk = 5 ml = ca 7 g
Näringsvärde per 100 g
| Energi | 1300 kJ/310 kcal |
| Fett | 0 g |
| - varav mättat fett | 0 g |
| Kolhydrat | 77 g |
| - varav sockerarter | 23 g |
| Protein | 0 g |
| Salt | 0 g |
Ingredienser: Glykossirap (baserat på vete).
Glutenfri.
Baka till advent
Med första advent kommer julstämningen. Tänd det första stearinljuset, sätt på kaffe och bjud på ljuvligt doftande bakverk. Gör gärna en sats extra, så har du frysen laddad inför de kommande helgerna.
Glögg och godsaker
Att bjuda på glöggmingel är ett enkelt sätt att samla vänner inför julen. Vi har plockat fram några goda recept som kan ge dig lite inspiration till dryck och tilltugg.
Baka med saffran
Saffran kallas ofta det röda guldet med sin distinkta färg och exklusiva smak. Saffran har en härlig rund och aromatisk karaktär som passar perfekt i bakning och är starkt förknippat med Lussebullar och jul.
Julgodis
Julgodis är ett måste för alla som gillar sötsaker. Duka fram hemgjord knäck, kola, praliner och tryfflar på godisbordet. Oavsett om du gillar det klassiska julgodiset eller de mer avancerade alternativen så har vi receptet.
Sirapsskolan
Sätt smak på ditt godis, dina desserter och bakverk med någon av våra sirapar, de enda som är odlade och tillverkade i Sverige. Förutom att du stödjer svensk betodling, så gör sirapen att brödet jäser bättre, kakan håller sig färsk längre och att smakerna lyfter i både drinkar, bakverk och matlagning.
Julens godaste paket
De absolut finaste julklapparna är hemmagjorda. Öppna tomteverkstad i köket och känn hur julstämningen sprider sig när du gör din egen ätbara julklapp – perfekt som adventspresent eller under granen.