3-dygns gurka

En salt och kryddig gurka som smakar utmärkt till vilt.

30 min

Betyg (23 st)

Ingredienser

1 kg slanggurka
1/2 dl gula senapsfrö

Smaksättning
3-4 kvistar dill eller 2 vitlökar Solo och 2 röda chilifrukter

Lag
1 dl ättikssyra 24%
3 1/2 dl vatten
4 1/2 dl Dansukker Strösocker
1 dl salt
1/2 tsk vitpepparkorn

Instruktioner

Tvätta gurkorna noga. Skär dem i centimetertjocka skivor. Skala och dela vitlökarna. Skölj chilin och dillen. Varva gurkskivorna med senapsfrö och dill eller vitlök och chili i burkar. Blanda ingredienserna till lagen i en kastrull och koka upp. Häll lagen över gurkorna. Gurkorna är klara att äta efter 3 dygn.

Vill du ha en mindre salt gurka halvera saltmängden.

Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.

Jul med smak av svensk sirap!

Här bjuder vi på våra godaste recept som förgyller både lussefika, glöggmingel, tomte-väntan och julbord. Alla är bakade och blandade med Sveriges enda svenska sirap – Dansukkers. Njut!

Det enda svenska strösockret!

Nu har vi tagit fram en ny design på vårt Från Sverige-märkta strösocker. Allt för att göra det enklare för dig att välja svenskt!

Pepparkakor

Finns det något bättre än doften av nybakade pepparkakor? Ja, det skulle väl i så fall vara smaken av dem.

Julgodis

Julgodis är ett måste för alla som gillar sötsaker. Duka fram hemgjord knäck, kola, praliner och tryfflar på godisbordet.

Baka med saffran

Saffran har en härlig rund och aromatisk karaktär som passar perfekt i bakning och är en uppskattad krydda världen över.

Julens godaste recept

Det är få tider på året som är så mysiga som runt jul. Här hittar du julens bakverk, godis, pyssel, drycker, mat och desserter.