3-dygns gurka

En salt och kryddig gurka som smakar utmärkt till vilt.

30 min

Betyg (19 st)

Ingredienser

1 kg slanggurka
1/2 dl gula senapsfrö

Smaksättning
3-4 kvistar dill eller 2 vitlökar Solo och 2 röda chilifrukter

Lag
1 dl ättikssyra 24%
3 1/2 dl vatten
4 1/2 dl Dansukker Strösocker
1 dl salt
1/2 tsk vitpepparkorn

Instruktioner

Tvätta gurkorna noga. Skär dem i centimetertjocka skivor. Skala och dela vitlökarna. Skölj chilin och dillen. Varva gurkskivorna med senapsfrö och dill eller vitlök och chili i burkar. Blanda ingredienserna till lagen i en kastrull och koka upp. Häll lagen över gurkorna. Gurkorna är klara att äta efter 3 dygn.

Vill du ha en mindre salt gurka halvera saltmängden.

Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.

Baka med sommarens bär

Baka med sommarens bär och bjud på något hembakat till kalaset.

Magiskt god Morotsbulle med frosting

Elsa Billgren och Sofia Wood har tagit fram ett helt nytt bakverk som är härligt saftigt, goffigt, kryddigt och alldeles underbart. Ett recept du inte vill missa!

Härliga jordgubbstider

Låt dig inspireras av våra recept med jordgubbar som ingrediens.

Gör din egen glass

Här har vi samlat våra bästa glassrecept, men experimentera gärna fram dina egna favoriter!

Syltskolan

I vår Syltskola hittar du alla tips om hur du kokar sylt, frågor och svar och recept.

Sommardesserter

När det är varmt är det extra gott att bjuda på en sötsyrlig och fräsch sommardessert som avslutning på grillkvällen eller sommarfesten.