3-dygns gurka

30 min
En salt och kryddig gurka som smakar utmärkt till vilt.
3-dygns gurka
Betyg: (7st)

Ingredienser

  • 1 kg slanggurka
  • 1/2 dl gula senapsfrö

Smaksättning

  • 3-4 kvistar dill eller 2 vitlökar Solo och 2 röda chilifrukter

Lag

  • 1 dl ättikssyra 24%
  • 3 1/2 dl vatten
  • 4 1/2 dl Dansukker Strösocker
  • 1 dl salt
  • 1/2 tsk vitpepparkorn

Tvätta gurkorna noga. Skär dem i centimetertjocka skivor. Skala och dela vitlökarna. Skölj chilin och dillen. Varva gurkskivorna med senapsfrö och dill eller vitlök och chili i burkar. Blanda ingredienserna till lagen i en kastrull och koka upp. Häll lagen över gurkorna. Gurkorna är klara att äta efter 3 dygn.

Vill du ha en mindre salt gurka halvera saltmängden.

Receptet är framtaget av

Dansukker