Adventsbröd med apelsin

4 stycken

Betyg (23 st)

Ingredienser

25 g jäst för söta degar
2 dl kallt vatten
1 tsk salt
5 dl vetemjöl
2 äggulor
1 dl apelsinmarmelad
1/2 dl Dansukker Vit Sirap
1 msk stött anis
1 dl rapsolja
4 dl vetemjöl

Instruktioner

Smula jästen i en skål. Tillsätt vattnet och rör tills jästen löst sig. Tillsätt salt och de 5 dl vetemjöl och arbeta samman till en deg. Låt jäsa under bakduk i 3 timmar. Tillsätt övriga ingredienser och låt jäsa under duk i ytterligare 1 timme. Ta upp degen på mjölat bakbord och arbeta den smidig. Dela degen i fyra delar och forma varje del till ett platt, runt bröd. Penslas med vatten. Låt jäsa i 30 minuter. Du kan göra mönster i bröden om du så vill, med t ex ett pepparkaksmått.

Grädda mitt i ugnen i 225 °C i cirka 15 minuter. Låt svalna på galler. Ätes ljumna med smör och ost.

Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.

Våfflor med salt karamell, banan och bär

Bjud på frasiga våfflor

Fira våffeldagen med att bjuda på frasiga, nygräddade våfflor med hemmagjord sylt.

Påskig Rocky Road

Påskens godsaker

Här hittar du både bakverk, godis och desserter för en riktigt glad påskhelg.

Blondies med krusbärsmarmelad

Baka i långpanna

Att baka i långpanna är både enkelt och praktiskt och framför allt blir det ju så mycket av ditt bak. Perfekt om du ska ha kalas eller bjuda på fika på jobbet.

Varm kaffedryck

Värmer gott när det är kallt

Här hittar du varianter på te, kaffe och varm choklad. Recept som passar allt ifrån att ta med sig ut i termos, till att avnjuta hemma, morgon, eftermiddag eller kväll.

Citrusmarmelad med saffran

Citrusmarmelader

Finns det något godare än att börja morgonen med hemlagad marmelad på smörgåsen. Låt säsongens citrusfrukter inspirera dig. Använder du dessutom vårt Syltsocker gör du din egen marmelad på några minuter.

Brownie med mjölkchokladganache och pekannötter

Ljuvlig choklad

Mmm! Finns det något godare än en riktigt fyllig och smarrig chokladkaka som får livsandarna att jubla. Som en extra guldkant på tillvaron eller som avslutning på en god måltid.