Adventsbullar

Adventsbullar med äpple och vanilj smakar fantastiskt, som upplagt för julfika. Gör en ny variant på dina vetebullar och njut av äpple och vanilj.

20-25 stycken

Betyg (20 st)

Sätt betyg

Ingredienser

25 g jäst för söta degar
75 g smör eller margarin
3 dl mjölk
1/2 tsk salt
1 dl Dansukker Svenskt Strösocker
1 tsk kardemumma
1 ägg
9 dl vetemjöl

Fyllning
75 g smör eller margarin
2 dl Dansukker Florsocker
1 tsk Dansukker Vaniljsocker
1 rivet äpple

Pensling
äggula
hackad mandel/nötter

Garnering
Dansukker Florsocker

Instruktioner

Smula jästen i en skål. Smält matfettet i en kastrull. Tillsätt mjölken och värm till 37°. Häll degspadet över jästen och rör tills jästen löst sig. Tillsätt salt, socker, kardemumma och ägg. Arbeta in mjölet tills degen släpper skålens kanter. Låt jäsa under duk i 20 minuter.

Blanda samman matfett, flor- och vaniljsocker till fyllningen. Ta upp degen på mjölat bakbord och arbeta den smidig. Kavla ut degen till en rektangulär platta, cirka 30 x 50 cm. Bred på fyllningen. Strö över det rivna äpplet. Rulla samman till en rulle. Skär i bitar som ställs på plåt med bakplåtspapper. Låt jäsa under duk i 20 minuter. Pensla med äggula. Strö på mandelspån. Grädda mitt i ugnen i 175° i cirka 20 minuter. Låt svalna på galler under duk. Dofta florsocker över bullarna vid serveringen.

Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.

Sylt och marmelad med Syltsocker

Från buske till burk!

Ta vara på sommarens frukter och bär och spana in våra läckra recept på sylt och marmelad. Perfekta att ha på frukostmackan, i yoghurten eller till pannkaksbuffén. Med hjälp av syltsocker är det extra enkelt att njuta av dina hemgjorda, läckra sylter och marmelader.

Vaniljrutor med vinbär

Baka med sommarens bär

Baka med sommarens bär och bjud på något hembakat till kalaset. En paj eller kaka fylld med fräscha, syrliga bär är perfekt för eftermiddagsfikan. Ta vara på sommarens bär och fira att det är semester!

Saft

Safta i sommar

Passa på att safta i sommar och spara ner dina favoritbär och frukter på flaska! Att safta är mycket enklare än vad man tror, se nedan för att bli inspirerad av våra härliga recept. Saften kan du servera omedelbart eller lagra för kommande mörka årstider. Förvara kallt eller i frysen.

Blåbärssylt

Blåbär – skogens bästa bär

Blåbär är väl ändå skogens bästa bär. Blåbärssäsongen brukar ta fart i juli och kan sträcka sig en bit in på hösten. Ta vara på skogens blåbär och använd för att baka paj, göra sylt och kräm.

Key lime pie med hallonswirl

Himmelska hallon

Hallon är med sin söta smak perfekt till bakverk och desserter, och är nästan lika självklara för oss som jordgubbar. Hallon hittar vi i både trädgårdar och vilt i skogen. Använd dina hallon till allt från hemgjorda pajer till halloncurd.

Flädersangria

Sommardrinkar

Bjud någon du tycker om på en uppiggande drink med smak av sommar. Här hittar du läskande sommardrinkar för alla smaker och även alkoholfria alternativ. Varför inte testa Bubbelsangria eller Rabarber Margarita?