Ingredienser
1 1/4 dl Dansukker Strösocker
1 dl Dansukker Farinsocker
1 tsk Dansukker Vaniljsocker
100 g smör eller margarin
1 msk vatten
1 ägg
6 dl vetemjöl
1/2 tsk bakpulver
2 krm salt
18 stycken After Eight
36 valnötshalvor
Instruktioner
Blanda strö-, farin- och vaniljsocker samt matfett, vatten och ägg i en stor skål och vispa samman det med elvisp tills det är en jämn smet. Arbeta in mjölet och bakpulvret. Lägg degen i en plastpåse och låt den vila i kylskåp i 1 timme.
Arbeta degen smidig och forma den till en rulle som skärs i 36 bitar. Dela varje After Eight-bit på mitten. Klä in varje chokladbit med deg och lägg på en plåt med bakplåtspapper. Tryck fast en halv valnöt på varje kaka. Grädda mitt i ugnen i 175 °C i cirka 10 minuter. Låt svalna på galler. Förvara torrt och svalt.
Du kan även göra en snabbare och enklare variant av kakan. När du format degen till en rulle skär du denna i skivor och gräddar mitt i ugnen i cirka 8 minuter. När kakorna kommer ut ur ugnen lägger du på en eller en halv, beroende på kakans storlek, After Eigh-bit och sätter på en valnötshalva.
Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.
Halloween
Låt barnen klä ut sig, klä upp dig själv, och överraska med läskigt mumsiga godsaker.
Baka med äpple och päron
Skörda från din trädgård eller plocka dem i butik och baka med äpple och päron! Paj är inte det enda du kan baka med äpple och päron, utan frukterna passar i många spännande bakverk och desserter. Smakrik Pärongalette med chèvre och saftiga äppelmunkar är några av de goda recept som vi har samlat här.
Värmer gott när det är kallt
Här hittar du varianter på te, kaffe och varm choklad. Recept som passar allt ifrån att ta med sig ut i termos, till att avnjuta hemma, morgon, eftermiddag eller kväll.
Festliga drinkar
Upptäck våra läckra recept på festliga drinkar och hitta en favorit för varje smak och tillfälle. Med Svensk Vit Sirap går det snabbt och enkelt att blanda goda drinkar – helt utan att koka sockerlag.
Fira Kladdkakans dag 7 november!
Kladdkakan kan varieras med smaker som hasselnöt, kokos och chili och den kan även göras helt glutenfri. Servera med grädde eller glass och gärna några färgglada bär!
Gör livet mustigare med Muscovado!
Upptäck skillnaden med Muscovadorörsocker du också! Sockret är fuktigt, finkornigt och har en unikt mustig och fyllig smakton. Ljus muscovado påminner om ljuvlig smörkola och den mörka har en fin ton av lakrits. Går utmärkt att använda i all sorts bakning, matlagning och i dryck. Bara att prova och njuta!