Ingredienser
1 1/4 dl Dansukker Strösocker
1 dl Dansukker Farinsocker
1 tsk Dansukker Vaniljsocker
100 g smör eller margarin
1 msk vatten
1 ägg
6 dl vetemjöl
1/2 tsk bakpulver
2 krm salt
18 stycken After Eight
36 valnötshalvor
Instruktioner
Blanda strö-, farin- och vaniljsocker samt matfett, vatten och ägg i en stor skål och vispa samman det med elvisp tills det är en jämn smet. Arbeta in mjölet och bakpulvret. Lägg degen i en plastpåse och låt den vila i kylskåp i 1 timme.
Arbeta degen smidig och forma den till en rulle som skärs i 36 bitar. Dela varje After Eight-bit på mitten. Klä in varje chokladbit med deg och lägg på en plåt med bakplåtspapper. Tryck fast en halv valnöt på varje kaka. Grädda mitt i ugnen i 175 °C i cirka 10 minuter. Låt svalna på galler. Förvara torrt och svalt.
Du kan även göra en snabbare och enklare variant av kakan. När du format degen till en rulle skär du denna i skivor och gräddar mitt i ugnen i cirka 8 minuter. När kakorna kommer ut ur ugnen lägger du på en eller en halv, beroende på kakans storlek, After Eigh-bit och sätter på en valnötshalva.
Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.

Från buske till burk!
Ta vara på sommarens frukter och bär och spana in våra läckra recept på sylt och marmelad. Perfekta att ha på frukostmackan, i yoghurten eller till pannkaksbuffén. Med hjälp av syltsocker är det extra enkelt att njuta av dina hemgjorda, läckra sylter och marmelader.

Inlagda sommargrönsaker
Spara ner en liten bit av sommaren i en burk. Med inlagda sommargrönsaker förlänger du smaken av sommaren. Perfekta att använda till sena grillkvällar. Följ recepten så har du snart kylen fylld med hemgjorda, inlagda sommargrönsaker!

Safta i sommar
Passa på att safta i sommar och spara ner dina favoritbär och frukter på flaska! Att safta är mycket enklare än vad man tror, se nedan för att bli inspirerad av våra härliga recept. Saften kan du servera omedelbart eller lagra för kommande mörka årstider. Förvara kallt eller i frysen.

Blåbär – skogens bästa bär
Blåbär är väl ändå skogens bästa bär. Blåbärssäsongen brukar ta fart i juli och kan sträcka sig en bit in på hösten. Ta vara på skogens blåbär och använd för att baka paj, göra sylt och kräm.

Plommonplock
Plommon är en av våra vanligaste trädgårdsfrukter och är goda att göra desserter och marmelader på. Varför inte göra en härlig plommonmarmelad eller plommonchutney att servera till ostbrickan? Eller testa vår härliga plommonpaj.

Björnbärslyx
Lyxa till det med björnbär i sommar! Björnbär passar utmärkt i bakverk, smoothies, sylt och saft. Dessutom är det extra fint att använda som dekoration och garnering. Björnbär växer under sensommaren och tidig höst.