After Eight Surprise

After eight surprise, en ljuvlig liten småkaka med massor av smaker. Klä in småkakorna med after eight, toppa med en valnöt och grädda dina kakor.

36 stycken

Betyg (3 st)

Ingredienser

1 1/4 dl Dansukker Strösocker
1 dl Dansukker Farinsocker
1 tsk Dansukker Vaniljsocker
100 g smör eller margarin
1 msk vatten
1 ägg
6 dl vetemjöl
1/2 tsk bakpulver
2 krm salt
18 stycken After Eight
36 valnötshalvor

Instruktioner

Blanda strö-, farin- och vaniljsocker samt matfett, vatten och ägg i en stor skål och vispa samman det med elvisp tills det är en jämn smet. Arbeta in mjölet och bakpulvret. Lägg degen i en plastpåse och låt den vila i kylskåp i 1 timme.

Arbeta degen smidig och forma den till en rulle som skärs i 36 bitar. Dela varje After Eight-bit på mitten. Klä in varje chokladbit med deg och lägg på en plåt med bakplåtspapper. Tryck fast en halv valnöt på varje kaka. Grädda mitt i ugnen i 175 °C i cirka 10 minuter. Låt svalna på galler. Förvara torrt och svalt.

Du kan även göra en snabbare och enklare variant av kakan. När du format degen till en rulle skär du denna i skivor och gräddar mitt i ugnen i cirka 8 minuter. När kakorna kommer ut ur ugnen lägger du på en eller en halv, beroende på kakans storlek, After Eigh-bit och sätter på en valnötshalva.

Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.

Baka med sommarens bär

Baka med sommarens bär och bjud på något hembakat till kalaset.

Magiskt god Morotsbulle med frosting

Elsa Billgren och Sofia Wood har tagit fram ett helt nytt bakverk som är härligt saftigt, goffigt, kryddigt och alldeles underbart. Ett recept du inte vill missa!

Härliga jordgubbstider

Låt dig inspireras av våra recept med jordgubbar som ingrediens.

Gör din egen glass

Här har vi samlat våra bästa glassrecept, men experimentera gärna fram dina egna favoriter!

Syltskolan

I vår Syltskola hittar du alla tips om hur du kokar sylt, frågor och svar och recept.

Sommardesserter

När det är varmt är det extra gott att bjuda på en sötsyrlig och fräsch sommardessert som avslutning på grillkvällen eller sommarfesten.