After Eight Surprise

36 stycken
After Eight Surprise
Betyg: (3st)

Ingredienser

  • 1 1/4 dl Dansukker Strösocker
  • 1 dl Dansukker Farinsocker
  • 1 tsk Dansukker Vaniljsocker
  • 100 g smör eller margarin
  • 1 msk vatten
  • 1 ägg
  • 6 dl vetemjöl
  • 1/2 tsk bakpulver
  • 2 krm salt
  • 18 stycken After Eight
  • 36 valnötshalvor

Blanda strö-, farin- och vaniljsocker samt matfett, vatten och ägg i en stor skål och vispa samman det med elvisp tills det är en jämn smet. Arbeta in mjölet och bakpulvret. Lägg degen i en plastpåse och låt den vila i kylskåp i 1 timme.

Arbeta degen smidig och forma den till en rulle som skärs i 36 bitar. Dela varje After Eight-bit på mitten. Klä in varje chokladbit med deg och lägg på en plåt med bakplåtspapper. Tryck fast en halv valnöt på varje kaka. Grädda mitt i ugnen i 175 °C i cirka 10 minuter. Låt svalna på galler. Förvara torrt och svalt.

Du kan även göra en snabbare och enklare variant av kakan. När du format degen till en rulle skär du denna i skivor och gräddar mitt i ugnen i cirka 8 minuter. När kakorna kommer ut ur ugnen lägger du på en eller en halv, beroende på kakans storlek, After Eigh-bit och sätter på en valnötshalva.

Receptet är framtaget av

Dansukker