Äggreden

12 styck

Betyg (0 st)

Ingredienser

50 g jäst
50 g flytande margarin
3 dl mjölk
1/2 dl Dansukker Rörsocker Strö
1 tsk salt
2 dl rågmjöl
ca 7 dl vetemjöl special

Pensling
ägg

Garnering
2 msk sesamfrön

Instruktioner

Smula jästen i en skål. Värm mjölken till ca 30° och häll över jästen. Rör tills jästen löst sig.

Tillsätt rörsocker, salt, margarin och rågmjöl. Arbeta därefter in vetmjölet, litet i sänder, tills degen släpper skålens kanter. Låt jäsa under duk i 30 minuter.

Tag upp degen på mjölat bakbord och arbeta degen smidig. Dela den i 12 lika stora bitar som rullas till bullar. Gör ett hål mitt i varje bulle. Klipp bullarna som en fläta runt om hålet. Låt jäsa i ytterligare 30 minuter. sätt ugnen på 225°.

Pensla bullkransarna med uppvispat ägg. Strö på sesamfrön. Koka äggen i 1 minut. Placera därefter äggen i hålet i bullen. Grädda äggredena mitt i ugnen i ca 12 minuter.

Serveras som kuvertbröd.

Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.

Baka med sommarens bär

Baka med sommarens bär och bjud på något hembakat till kalaset.

Magiskt god Morotsbulle med frosting

Elsa Billgren och Sofia Wood har tagit fram ett helt nytt bakverk som är härligt saftigt, goffigt, kryddigt och alldeles underbart. Ett recept du inte vill missa!

Härliga jordgubbstider

Låt dig inspireras av våra recept med jordgubbar som ingrediens.

Gör din egen glass

Här har vi samlat våra bästa glassrecept, men experimentera gärna fram dina egna favoriter!

Syltskolan

I vår Syltskola hittar du alla tips om hur du kokar sylt, frågor och svar och recept.

Sommardesserter

När det är varmt är det extra gott att bjuda på en sötsyrlig och fräsch sommardessert som avslutning på grillkvällen eller sommarfesten.