Äggreden

Äggreden

12 styck
Äggreden
Betyg (0st)

Ingredienser

50 g jäst
50 g flytande margarin
3 dl mjölk
1/2 dl Dansukker Rörsocker Strö
1 tsk salt
2 dl rågmjöl
ca 7 dl vetemjöl special

Pensling
ägg

Garnering
2 msk sesamfrön

Smula jästen i en skål. Värm mjölken till ca 30° och häll över jästen. Rör tills jästen löst sig.

Tillsätt rörsocker, salt, margarin och rågmjöl. Arbeta därefter in vetmjölet, litet i sänder, tills degen släpper skålens kanter. Låt jäsa under duk i 30 minuter.

Tag upp degen på mjölat bakbord och arbeta degen smidig. Dela den i 12 lika stora bitar som rullas till bullar. Gör ett hål mitt i varje bulle. Klipp bullarna som en fläta runt om hålet. Låt jäsa i ytterligare 30 minuter. sätt ugnen på 225°.

Pensla bullkransarna med uppvispat ägg. Strö på sesamfrön. Koka äggen i 1 minut. Placera därefter äggen i hålet i bullen. Grädda äggredena mitt i ugnen i ca 12 minuter.

Serveras som kuvertbröd.

Receptet är framtaget av

Dansukker

;