Ananaspaj - Recept

Ananaspaj

8 bitar 1 timme
En underbart god ananaspaj är enkelt att göra. Testa något nytt och gör din pajdeg på havremjöl och få en riktigt frasig botten. Servera ananaspajen med grädde.
Ananaspaj
Betyg (67st)

Ingredienser

    Havrebotten

    • 150 g smör
    • 3/4 dl Dansukker Rörsocker Strö
    • 2 1/2 dl vetemjöl
    • 1 1/2 dl havremjöl
    • 1 nypa salt

    Ananasfyllning

    • 1 ägg
    • 2 dl crème fraiche
    • 1/2 dl Dansukker Ljust Muscovadorörsocker
    • 1 tsk Dansukker Vaniljsocker
    • 1 burk krossade ananas (380 g)

    Tillbehör

    • Dansukker Florsocker
    • vispgrädde

    Sätt ugnen på 175°C, varmluft.

    Smält smör och blanda i rörsocker, vetemjöl, havremjöl och salt. Rör till en jämn deg och låt svalna. Smörj en springform, cirka 22 cm i diameter. Tryck ut degen i formen med mjölade fingrar.

    Blanda ägg, crème fraiche, muscovadorörsocker och vaniljsocker till en jämn smet. Häll av saften från den krossade ananasen och släng. Rör ner den krossade ananasen i smeten. Fördela smeten över pajbotten.

    Grädda i nedre delen av ugnen i 25-30 minuter. Dofta över florsocker och servera med vispgrädde.

    Receptet är framtaget av

    Dansukker

    ;