Ananaspaj

En underbart god ananaspaj är enkelt att göra. Testa något nytt och gör din pajdeg på havremjöl och få en riktigt frasig botten. Servera ananaspajen med grädde.

8 bitar

1 timme

Betyg (65 st)

Ingredienser

Havrebotten
150 g smör
3/4 dl Dansukker Rörsocker Strö
2 1/2 dl vetemjöl
1 1/2 dl havremjöl
1 nypa salt

Ananasfyllning
1 ägg
2 dl crème fraiche
1/2 dl Dansukker Ljust Muscovadorörsocker
1 tsk Dansukker Vaniljsocker
1 burk krossade ananas á 425 g (ca 300 g utan saft)

Tillbehör
Dansukker Florsocker
vispgrädde

Instruktioner

Sätt ugnen på 175°C, varmluft.

Smält smör och blanda i rörsocker, vetemjöl, havremjöl och salt. Rör till en jämn deg och låt svalna. Smörj en springform, cirka 22 cm i diameter. Tryck ut degen i formen med mjölade fingrar.

Blanda ägg, crème fraiche, muscovadorörsocker och vaniljsocker till en jämn smet. Häll av saften från den krossade ananasen och släng. Rör ner den krossade ananasen i smeten. Fördela smeten över pajbotten.

Grädda i nedre delen av ugnen i 25-30 minuter. Dofta över florsocker och servera med vispgrädde.

Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.

Baka med sommarens bär

Baka med sommarens bär och bjud på något hembakat till kalaset.

Magiskt god Morotsbulle med frosting

Elsa Billgren och Sofia Wood har tagit fram ett helt nytt bakverk som är härligt saftigt, goffigt, kryddigt och alldeles underbart. Ett recept du inte vill missa!

Härliga jordgubbstider

Låt dig inspireras av våra recept med jordgubbar som ingrediens.

Gör din egen glass

Här har vi samlat våra bästa glassrecept, men experimentera gärna fram dina egna favoriter!

Syltskolan

I vår Syltskola hittar du alla tips om hur du kokar sylt, frågor och svar och recept.

Sommardesserter

När det är varmt är det extra gott att bjuda på en sötsyrlig och fräsch sommardessert som avslutning på grillkvällen eller sommarfesten.