Ananaspaj

En underbart god ananaspaj är enkelt att göra. Testa något nytt och gör din pajdeg på havremjöl och få en riktigt frasig botten. Servera ananaspajen med grädde.

8 bitar

PT55M

1 timme

Betyg (67 st)

Sätt betyg

Ingredienser

Havrebotten
150 g smör
3/4 dl Dansukker Rörsocker Strö
2 1/2 dl vetemjöl
1 1/2 dl havremjöl
1 nypa salt

Ananasfyllning
1 ägg
2 dl crème fraiche
1/2 dl Dansukker Ljust Muscovadorörsocker
1 tsk Dansukker Vaniljsocker
1 burk krossade ananas á 425 g (ca 300 g utan saft)

Tillbehör
Dansukker Florsocker
vispgrädde

Instruktioner

Sätt ugnen på 175°C, varmluft.

Smält smör och blanda i rörsocker, vetemjöl, havremjöl och salt. Rör till en jämn deg och låt svalna. Smörj en springform, cirka 22 cm i diameter. Tryck ut degen i formen med mjölade fingrar.

Blanda ägg, crème fraiche, muscovadorörsocker och vaniljsocker till en jämn smet. Häll av saften från den krossade ananasen och släng. Rör ner den krossade ananasen i smeten. Fördela smeten över pajbotten.

Grädda i nedre delen av ugnen i 25-30 minuter. Dofta över florsocker och servera med vispgrädde.

Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.

Saftig mandelkaka med grapefrukt

Baka till advent

Med första advent kommer julstämningen. Tänd det första stearinljuset, sätt på kaffe och bjud på ljuvligt doftande bakverk. Gör gärna en sats extra, så har du frysen laddad inför de kommande helgerna.

Friterade ostbollar och marmelader

Glögg och godsaker

Att bjuda på glöggmingel är ett enkelt sätt att samla vänner inför julen. Vi har plockat fram några goda recept som kan ge dig lite inspiration till dryck och tilltugg.

Saffransgifflar med vaniljfyllning

Baka med saffran

Saffran kallas ofta det röda guldet med sin distinkta färg och exklusiva smak. Saffran har en härlig rund och aromatisk karaktär som passar perfekt i bakning och är starkt förknippat med Lussebullar och jul.

Kola, fudge och bounty

Julgodis

Julgodis är ett måste för alla som gillar sötsaker. Duka fram hemgjord knäck, kola, praliner och tryfflar på godisbordet. Oavsett om du gillar det klassiska julgodiset eller de mer avancerade alternativen så har vi receptet.

Utbudet av svensk sirap

Sirapsskolan

Sätt smak på ditt godis, dina desserter och bakverk med någon av våra sirapar, de enda som är odlade och tillverkade i Sverige. Förutom att du stödjer svensk betodling, så gör sirapen att brödet jäser bättre, kakan håller sig färsk längre och att smakerna lyfter i både drinkar, bakverk och matlagning.

Brownie-mix på fin burk

Julens godaste paket

De absolut finaste julklapparna är hemmagjorda. Öppna tomteverkstad i köket och känn hur julstämningen sprider sig när du gör din egen ätbara julklapp – perfekt som adventspresent eller under granen.