Ingredienser
Sylt på röda bär
300 g blandade röda bär
150 g Dansukker Syltsocker
Saften från en halv citron
Havrekakor
140 g smör
0,5 dl Dansukker Strösocker
0,5 dl Dansukker Ljust Muscovadorörsocker
3 dl havregryn
1,5 dl vetemjöl
0,5 tsk hjorthornssalt
Änglamat
3 dl vispgrädde
2 dl sylt på röda bär
12 havrekakor
Instruktioner
Sylt på röda bär
Dela de större bären och lägg alla bär i en kastrull. Slå på syltsocker och citronsaft. Rör om och låt koka upp. Sjud i ca 5 minuter. Skumma av något. Slå sylten på rena burkar och låt den sätta sig i rumstemperatur i några timmar.
Havrekakor
Sätt ugnen på 175 grader. Lägg alla ingredienser i en matberedare och kör ihop till en deg. Dela degen i ca 20 bitar. Rulla till bollar och lägg på ett bakplåtspapper på en plåt. Tryck till dem med en gaffel. Grädda kakorna i 10-12 minuter. Låt dem svalna.
Änglamat
Vispa grädden lätt. Vänd samman hälften av grädden med hälften av sylten. Varva syltgrädde, vispad grädde, sylt och smulade kakor i vackra glas. Servera genast!
- Recept Emma Brink Rask - Brinken Bakar
Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.
Halloween
Låt barnen klä ut sig, klä upp dig själv, och överraska med läskigt mumsiga godsaker.
Baka med äpple och päron
Skörda från din trädgård eller plocka dem i butik och baka med äpple och päron! Paj är inte det enda du kan baka med äpple och päron, utan frukterna passar i många spännande bakverk och desserter. Smakrik Pärongalette med chèvre och saftiga äppelmunkar är några av de goda recept som vi har samlat här.
Värmer gott när det är kallt
Här hittar du varianter på te, kaffe och varm choklad. Recept som passar allt ifrån att ta med sig ut i termos, till att avnjuta hemma, morgon, eftermiddag eller kväll.
Festliga drinkar
Upptäck våra läckra recept på festliga drinkar och hitta en favorit för varje smak och tillfälle. Med Svensk Vit Sirap går det snabbt och enkelt att blanda goda drinkar – helt utan att koka sockerlag.
Fira Kladdkakans dag 7 november!
Kladdkakan kan varieras med smaker som hasselnöt, kokos och chili och den kan även göras helt glutenfri. Servera med grädde eller glass och gärna några färgglada bär!
Gör livet mustigare med Muscovado!
Upptäck skillnaden med Muscovadorörsocker du också! Sockret är fuktigt, finkornigt och har en unikt mustig och fyllig smakton. Ljus muscovado påminner om ljuvlig smörkola och den mörka har en fin ton av lakrits. Går utmärkt att använda i all sorts bakning, matlagning och i dryck. Bara att prova och njuta!