Änglamat med havrekakor och sylt på röda bär

- Recept Emma Brink Rask
Änglamat, sommarens desserträddare. Vispad grädde, smarrig sylt och smulade kakor. Den här sylten med jordgubbar, hallon, vinbär och körsbär blev helt magiskt god!

6 portioner

Betyg (4 st)

Sätt betyg

Ingredienser

Sylt på röda bär
300 g blandade röda bär
150 g Dansukker Syltsocker
Saften från en halv citron

Havrekakor
140 g smör
0,5 dl Dansukker Strösocker
0,5 dl Dansukker Ljust Muscovadorörsocker
3 dl havregryn
1,5 dl vetemjöl
0,5 tsk hjorthornssalt

Änglamat
3 dl vispgrädde
2 dl sylt på röda bär
12 havrekakor

Instruktioner

Sylt på röda bär
Dela de större bären och lägg alla bär i en kastrull. Slå på syltsocker och citronsaft. Rör om och låt koka upp. Sjud i ca 5 minuter. Skumma av något. Slå sylten på rena burkar och låt den sätta sig i rumstemperatur i några timmar.

Havrekakor
Sätt ugnen på 175 grader. Lägg alla ingredienser i en matberedare och kör ihop till en deg. Dela degen i ca 20 bitar. Rulla till bollar och lägg på ett bakplåtspapper på en plåt. Tryck till dem med en gaffel. Grädda kakorna i 10-12 minuter. Låt dem svalna.

Änglamat
Vispa grädden lätt. Vänd samman hälften av grädden med hälften av sylten. Varva syltgrädde, vispad grädde, sylt och smulade kakor i vackra glas. Servera genast!

Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.

Sylt och marmelad med Syltsocker

Från buske till burk!

Ta vara på sommarens frukter och bär och spana in våra läckra recept på sylt och marmelad. Perfekta att ha på frukostmackan, i yoghurten eller till pannkaksbuffén. Med hjälp av syltsocker är det extra enkelt att njuta av dina hemgjorda, läckra sylter och marmelader.

Inlagda gurkor

Inlagda sommargrönsaker

Spara ner en liten bit av sommaren i en burk. Med inlagda sommargrönsaker förlänger du smaken av sommaren. Perfekta att använda till sena grillkvällar. Följ recepten så har du snart kylen fylld med hemgjorda, inlagda sommargrönsaker!

Saft

Safta i sommar

Passa på att safta i sommar och spara ner dina favoritbär och frukter på flaska! Att safta är mycket enklare än vad man tror, se nedan för att bli inspirerad av våra härliga recept. Saften kan du servera omedelbart eller lagra för kommande mörka årstider. Förvara kallt eller i frysen.

Blåbärssylt

Blåbär – skogens bästa bär

Blåbär är väl ändå skogens bästa bär. Blåbärssäsongen brukar ta fart i juli och kan sträcka sig en bit in på hösten. Ta vara på skogens blåbär och använd för att baka paj, göra sylt och kräm.

Plommongalette med mandelspån

Plommonplock

Plommon är en av våra vanligaste trädgårdsfrukter och är goda att göra desserter och marmelader på. Varför inte göra en härlig plommonmarmelad eller plommonchutney att servera till ostbrickan? Eller testa vår härliga plommonpaj.

Björnbärscobbler i portionsformar

Björnbärslyx

Lyxa till det med björnbär i sommar! Björnbär passar utmärkt i bakverk, smoothies, sylt och saft. Dessutom är det extra fint att använda som dekoration och garnering. Björnbär växer under sensommaren och tidig höst.