Änglamat med havrekakor och sylt på röda bär

- Recept Emma Brink Rask
Änglamat, sommarens desserträddare. Vispad grädde, smarrig sylt och smulade kakor. Den här sylten med jordgubbar, hallon, vinbär och körsbär blev helt magiskt god!

6 portioner

Betyg (4 st)

Ingredienser

Sylt på röda bär
300 g blandade röda bär
150 g Dansukker Syltsocker
Saften från en halv citron

Havrekakor
140 g smör
0,5 dl Dansukker Strösocker
0,5 dl Dansukker Ljust Muscovadorörsocker
3 dl havregryn
1,5 dl vetemjöl
0,5 tsk hjorthornssalt

Änglamat
3 dl vispgrädde
2 dl sylt på röda bär
12 havrekakor

Instruktioner

Sylt på röda bär
Dela de större bären och lägg alla bär i en kastrull. Slå på syltsocker och citronsaft. Rör om och låt koka upp. Sjud i ca 5 minuter. Skumma av något. Slå sylten på rena burkar och låt den sätta sig i rumstemperatur i några timmar.

Havrekakor
Sätt ugnen på 175 grader. Lägg alla ingredienser i en matberedare och kör ihop till en deg. Dela degen i ca 20 bitar. Rulla till bollar och lägg på ett bakplåtspapper på en plåt. Tryck till dem med en gaffel. Grädda kakorna i 10-12 minuter. Låt dem svalna.

Änglamat
Vispa grädden lätt. Vänd samman hälften av grädden med hälften av sylten. Varva syltgrädde, vispad grädde, sylt och smulade kakor i vackra glas. Servera genast!

Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.

Kokos och karamellpopcorn

Fredagsmys

Fredag är kanske veckans absolut bästa dag och fredagsmys är det bästa sättet att fira arbetsveckans slut. Vi har recepten till din myskväll!

Våfflor med salt karamell, banan och bär

Bjud på frasiga våfflor

Bjud på frasiga, nygräddade våfflor med hemmagjord sylt och andra toppings.

Blondies med krusbärsmarmelad

Baka i långpanna

Att baka i långpanna är både enkelt och praktiskt och framför allt blir det ju så mycket av ditt bak. Perfekt om du ska ha kalas eller bjuda på fika på jobbet.

Varm kaffedryck

Värmer gott när det är kallt

Här hittar du varianter på te, kaffe och varm choklad. Recept som passar allt ifrån att ta med sig ut i termos, till att avnjuta hemma, morgon, eftermiddag eller kväll.

Citrusmarmelad med saffran

Citrusmarmelader

Finns det något godare än att börja morgonen med hemlagad marmelad på smörgåsen. Låt säsongens citrusfrukter inspirera dig. Använder du dessutom vårt Syltsocker gör du din egen marmelad på några minuter.

Brownie med mjölkchokladganache och pekannötter

Ljuvlig choklad

Mmm! Finns det något godare än en riktigt fyllig och smarrig chokladkaka som får livsandarna att jubla. Som en extra guldkant på tillvaron eller som avslutning på en god måltid.