Änglamat med havrekakor och sylt på röda bär

Änglamat, sommarens desserträddare. Vispad grädde, smarrig sylt och smulade kakor. Den här sylten med jordgubbar, hallon, vinbär och körsbär blev helt magiskt god!
- Recept Emma Brink Rask

6 portioner

Betyg (0 st)

Ingredienser

Sylt på röda bär
300 g blandade röda bär
150 g Dansukker Syltsocker
Saften från en halv citron

Havrekakor
140 g smör
0,5 dl Dansukker Strösocker
0,5 dl Dansukker Ljust Muscovadorörsocker
3 dl havregryn
1,5 dl vetemjöl
0,5 tsk hjorthornssalt

Änglamat
3 dl vispgrädde
2 dl sylt på röda bär
12 havrekakor

Instruktioner

Sylt på röda bär
Dela de större bären och lägg alla bär i en kastrull. Slå på syltsocker och citronsaft. Rör om och låt koka upp. Sjud i ca 5 minuter. Skumma av något. Slå sylten på rena burkar och låt den sätta sig i rumstemperatur i några timmar.

Havrekakor
Sätt ugnen på 175 grader. Lägg alla ingredienser i en matberedare och kör ihop till en deg. Dela degen i ca 20 bitar. Rulla till bollar och lägg på ett bakplåtspapper på en plåt. Tryck till dem med en gaffel. Grädda kakorna i 10-12 minuter. Låt dem svalna.

Änglamat
Vispa grädden lätt. Vänd samman hälften av grädden med hälften av sylten. Varva syltgrädde, vispad grädde, sylt och smulade kakor i vackra glas. Servera genast!

Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.

Baka med sommarens bär

Baka med sommarens bär och bjud på något hembakat till kalaset.

Magiskt god Morotsbulle med frosting

Elsa Billgren och Sofia Wood har tagit fram ett helt nytt bakverk som är härligt saftigt, goffigt, kryddigt och alldeles underbart. Ett recept du inte vill missa!

Härliga jordgubbstider

Låt dig inspireras av våra recept med jordgubbar som ingrediens.

Gör din egen glass

Här har vi samlat våra bästa glassrecept, men experimentera gärna fram dina egna favoriter!

Syltskolan

I vår Syltskola hittar du alla tips om hur du kokar sylt, frågor och svar och recept.

Sommardesserter

När det är varmt är det extra gott att bjuda på en sötsyrlig och fräsch sommardessert som avslutning på grillkvällen eller sommarfesten.