Änglamat med havrekakor och sylt på röda bär - Recept

Änglamat med havrekakor och sylt på röda bär

6 portioner
Änglamat, sommarens desserträddare. Vispad grädde, smarrig sylt och smulade kakor. Den här sylten med jordgubbar, hallon, vinbär och körsbär blev helt magiskt god!
- Recept Emma Brink Rask
Änglamat med havrekakor och sylt på röda bär
Betyg (0st)

Ingredienser

    Sylt på röda bär

    • 300 g blandade röda bär
    • 150 g Dansukker Syltsocker
    • Saften från en halv citron

    Havrekakor

    • 140 g smör
    • 0,5 dl Dansukker Strösocker
    • 0,5 dl Dansukker Ljust Muscovadorörsocker
    • 3 dl havregryn
    • 1,5 dl vetemjöl
    • 0,5 tsk hjorthornssalt

    Änglamat

    • 3 dl vispgrädde
    • 2 dl sylt på röda bär
    • 12 havrekakor

    Sylt på röda bär
    Dela de större bären och lägg alla bär i en kastrull. Slå på syltsocker och citronsaft. Rör om och låt koka upp. Sjud i ca 5 minuter. Skumma av något. Slå sylten på rena burkar och låt den sätta sig i rumstemperatur i några timmar.

    Havrekakor
    Sätt ugnen på 175 grader. Lägg alla ingredienser i en matberedare och kör ihop till en deg. Dela degen i ca 20 bitar. Rulla till bollar och lägg på ett bakplåtspapper på en plåt. Tryck till dem med en gaffel. Grädda kakorna i 10-12 minuter. Låt dem svalna.

    Änglamat
    Vispa grädden lätt. Vänd samman hälften av grädden med hälften av sylten. Varva syltgrädde, vispad grädde, sylt och smulade kakor i vackra glas. Servera genast!


    ;