Limesocker/Kardemummasocker
Kanelsocker/Kokossocker/Vaniljsocker
Smula jästen i en bunke.
Smält smöret i en kastrull. Häll på mjölken och låt svalna till 37°C.
Lös upp jästen i lite av degspadet. Tillsätt resten av degspadet tillsammans med sirap, salt och anis.
Tillsätt lite vetemjöl i taget och arbeta ihop till en smidig deg, ca 10 min.
Låt jäsa under bakduk i 45 min.
Dela degen i två delar och kavla ut till ca 60x45 cm och ca 1/2 cm tjock. Skär ut
8 cm långa och 3 cm breda bitar. Skär två hack på långsidan av bitarna. Eller skär till valfria former. Låt bitarna jäsa ca 20 min.
Rör ihop valfri sockerblandning i en skål och ställ åt sidan.
Värm upp kokosfettet till 180°C, använd en termometer för att se temperaturen eller lägg i en liten bit deg i fettet. Får degen fin gyllenbrun färg efter ca 1 min har fettet rätt temperatur.
Fritera några bröd i taget tills de fått en fin gyllenbrun färg, i ca 2-3 min.
Doppa i valfri sockerblandning och låt svalna på ett bakplåtspapper.
Receptet är framtaget av