Anisbröd

Sockerdoppade anisbröd till julen är ett måste för norrbottningar. Anisbröd påminner om munkar, men är annorlunda i smaksättning och form.

ca 45-50 st.

PT1H

ca 2 tim.

Betyg (20 st)

Sätt betyg

Ingredienser

50 g jäst
100 g smör
5 dl mjölk
1 1/2 dl Dansukker Vit Sirap
1 tsk salt
1 1/2-2 msk stött anis
ca 15 dl vetemjöl
750-1000 g kokosfett

Limesocker/Kardemummasocker
2 dl Dansukker Strösocker + skalet av
1 lime/2 tsk kardemumma

Kanelsocker/Kokossocker/Vaniljsocker
2 dl Dansukker Strösocker + 3 tsk kanel/
2 dl kokos/1 tsk Dansukker Vaniljsocker

Instruktioner

Smula jästen i en bunke.

Smält smöret i en kastrull. Häll på mjölken och låt svalna till 37°C.

Lös upp jästen i lite av degspadet. Tillsätt resten av degspadet tillsammans med sirap, salt och anis.

Tillsätt lite vetemjöl i taget och arbeta ihop till en smidig deg, ca 10 min.
Låt jäsa under bakduk i 45 min.

Dela degen i två delar och kavla ut till ca 60x45 cm och ca 1/2 cm tjock. Skär ut
8 cm långa och 3 cm breda bitar. Skär två hack på långsidan av bitarna. Eller skär till valfria former. Låt bitarna jäsa ca 20 min.

Rör ihop valfri sockerblandning i en skål och ställ åt sidan.

Värm upp kokosfettet till 180°C, använd en termometer för att se temperaturen eller lägg i en liten bit deg i fettet. Får degen fin gyllenbrun färg efter ca 1 min har fettet rätt temperatur.

Fritera några bröd i taget tills de fått en fin gyllenbrun färg, i ca 2-3 min.

Doppa i valfri sockerblandning och låt svalna på ett bakplåtspapper.

Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.

Halloweenkakor

Halloween

Låt barnen klä ut sig, klä upp dig själv, och överraska med läskigt mumsiga godsaker.

Knäckig äppelpaj

Baka med äpple och päron

Skörda från din trädgård eller plocka dem i butik och baka med äpple och päron! Paj är inte det enda du kan baka med äpple och päron, utan frukterna passar i många spännande bakverk och desserter. Smakrik Pärongalette med chèvre och saftiga äppelmunkar är några av de goda recept som vi har samlat här.

Chutney

Chutney - kryddstark smaksättare

Chutney har sitt ursprung i den indiska matlagningen och består oftast av inkokt frukt, socker och kryddor. Chutney passar till det mesta och är en kryddstark smaksättare. Här har vi samlat våra bästa recept på chutneys som du kan använda i din matlagning.

Lingondricka

Läckert med lingon

Visst är det läckert med lingon! Dessutom har bären många användningsområden. Vi använder lingonen bland annat i kakor, till sylt eller varför inte göra lingonsaft? Nedan hittar du våra syrliga lingonrecept.

Äppelmos

Älskade äpplen

En av de frukter som är sist ut på sommaren är äpplet – läckert, saftigt och gott. Det går att göra så mycket med det. Vi har både läckra bakrecept med färska äpplen och förslag på hur du kan njuta av dina äpplen längre, som saft, äppelmarmelad eller äpplegelé.

Choklad- och tahinikakor

Gör livet mustigare med Muscovado!

Upptäck skillnaden med Muscovadorörsocker du också! Sockret är fuktigt, finkornigt och har en unikt mustig och fyllig smakton. Ljus muscovado påminner om ljuvlig smörkola och den mörka har en fin ton av lakrits. Går utmärkt att använda i all sorts bakning, matlagning och i dryck. Bara att prova och njuta!