Anisbröd

Sockerdoppade anisbröd till julen är ett måste för norrbottningar. Anisbröd påminner om munkar, men är annorlunda i smaksättning och form.

ca 45-50 st.

PT1H

ca 2 tim.

Betyg (20 st)

Sätt betyg

Ingredienser

50 g jäst
100 g smör
5 dl mjölk
1 1/2 dl Dansukker Vit Sirap
1 tsk salt
1 1/2-2 msk stött anis
ca 15 dl vetemjöl
750-1000 g kokosfett

Limesocker/Kardemummasocker
2 dl Dansukker Strösocker + skalet av
1 lime/2 tsk kardemumma

Kanelsocker/Kokossocker/Vaniljsocker
2 dl Dansukker Strösocker + 3 tsk kanel/
2 dl kokos/1 tsk Dansukker Vaniljsocker

Instruktioner

Smula jästen i en bunke.

Smält smöret i en kastrull. Häll på mjölken och låt svalna till 37°C.

Lös upp jästen i lite av degspadet. Tillsätt resten av degspadet tillsammans med sirap, salt och anis.

Tillsätt lite vetemjöl i taget och arbeta ihop till en smidig deg, ca 10 min.
Låt jäsa under bakduk i 45 min.

Dela degen i två delar och kavla ut till ca 60x45 cm och ca 1/2 cm tjock. Skär ut
8 cm långa och 3 cm breda bitar. Skär två hack på långsidan av bitarna. Eller skär till valfria former. Låt bitarna jäsa ca 20 min.

Rör ihop valfri sockerblandning i en skål och ställ åt sidan.

Värm upp kokosfettet till 180°C, använd en termometer för att se temperaturen eller lägg i en liten bit deg i fettet. Får degen fin gyllenbrun färg efter ca 1 min har fettet rätt temperatur.

Fritera några bröd i taget tills de fått en fin gyllenbrun färg, i ca 2-3 min.

Doppa i valfri sockerblandning och låt svalna på ett bakplåtspapper.

Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.

Sylt och marmelad med Syltsocker

Från buske till burk!

Ta vara på sommarens frukter och bär och spana in våra läckra recept på sylt och marmelad. Perfekta att ha på frukostmackan, i yoghurten eller till pannkaksbuffén. Med hjälp av syltsocker är det extra enkelt att njuta av dina hemgjorda, läckra sylter och marmelader.

Vaniljrutor med vinbär

Baka med sommarens bär

Baka med sommarens bär och bjud på något hembakat till kalaset. En paj eller kaka fylld med fräscha, syrliga bär är perfekt för eftermiddagsfikan. Ta vara på sommarens bär och fira att det är semester!

Saft

Safta i sommar

Passa på att safta i sommar och spara ner dina favoritbär och frukter på flaska! Att safta är mycket enklare än vad man tror, se nedan för att bli inspirerad av våra härliga recept. Saften kan du servera omedelbart eller lagra för kommande mörka årstider. Förvara kallt eller i frysen.

Blåbärssylt

Blåbär – skogens bästa bär

Blåbär är väl ändå skogens bästa bär. Blåbärssäsongen brukar ta fart i juli och kan sträcka sig en bit in på hösten. Ta vara på skogens blåbär och använd för att baka paj, göra sylt och kräm.

Key lime pie med hallonswirl

Himmelska hallon

Hallon är med sin söta smak perfekt till bakverk och desserter, och är nästan lika självklara för oss som jordgubbar. Hallon hittar vi i både trädgårdar och vilt i skogen. Använd dina hallon till allt från hemgjorda pajer till halloncurd.

Flädersangria

Sommardrinkar

Bjud någon du tycker om på en uppiggande drink med smak av sommar. Här hittar du läskande sommardrinkar för alla smaker och även alkoholfria alternativ. Varför inte testa Bubbelsangria eller Rabarber Margarita?