Apelsingelé

Gott till rostat bröd och scones.

Betyg (9 st)

Ingredienser

1 kg apelsiner, gärna obesprutade
7 dl vatten
1 kg Dansukker Syltsocker

Instruktioner

Tvätta apelsinerna noga. Skär bort det yttersta av skalet från två av apelsinerna och strimla det. Halvera apelsinerna och lägg dem i en gryta och häll på vattnet. Sjud under lock i 15 minuter. Ta bort apelsinerna. Sila vätskan så att det inte finns några apelsinrester kvar i den. Rengör grytan och häll tillbaka apelsinvattnet. Tillsätt det strimlade skalet och syltsockret. Koka i 5 minuter. Ta bort eventuellt skum. Häll upp på varma, väl rengjorda burkar. Förslut. Förvaras svalt.

Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.

Baka med sommarens bär

Baka med sommarens bär och bjud på något hembakat till kalaset.

Magiskt god Morotsbulle med frosting

Elsa Billgren och Sofia Wood har tagit fram ett helt nytt bakverk som är härligt saftigt, goffigt, kryddigt och alldeles underbart. Ett recept du inte vill missa!

Härliga jordgubbstider

Låt dig inspireras av våra recept med jordgubbar som ingrediens.

Gör din egen glass

Här har vi samlat våra bästa glassrecept, men experimentera gärna fram dina egna favoriter!

Syltskolan

I vår Syltskola hittar du alla tips om hur du kokar sylt, frågor och svar och recept.

Sommardesserter

När det är varmt är det extra gott att bjuda på en sötsyrlig och fräsch sommardessert som avslutning på grillkvällen eller sommarfesten.