Apelsinhjärtan - Recept

Apelsinhjärtan

cirka 20 stycken
Små och fina apelsinhjärtan gjorda på en härlig mördeg och apelsinfyllning. En klassisk kaka med en ny twist att bjuda på till fikastunden.
Apelsinhjärtan
Betyg (5st)

Ingredienser

  • 150 g smör eller margarin
  • 3 dl vetemjöl
  • 1 dl Dansukker Florsocker
  • 1 tsk Dansukker Vaniljsocker
  • 1 äggula

Fyllning

  • 2 ägg
  • 1 dl Dansukker Strösocker
  • 2 1/2 msk vetemjöl
  • 1 msk apelsinjuicekoncentrat

Garnering

  • Dansukker Florsocker

Blanda alla torra ingredienser i en skål. Arbeta in matfettet och äggulan. Ställ degen i kylskåp i 1 timme. Tryck ut degen i smorda hjärtformar. Grädda mitt i ugnen i 6 minuter i 200 °C. Under tiden rörs ingredienserna till fyllningen samman. Fördela fyllningen i de förgräddade formarna. Grädda i ytterligare 5-7 minuter. Låt kakorna svalna innan de tas ur formarna. Dofta florsocker över kakorna vid serveringen.

Receptet är framtaget av

Dansukker

;