Apelsinhjärtan

Små och fina apelsinhjärtan gjorda på en härlig mördeg och apelsinfyllning. En klassisk kaka med en ny twist att bjuda på till fikastunden.

cirka 20 stycken

Betyg (5 st)

Ingredienser

150 g smör eller margarin
3 dl vetemjöl
1 dl Dansukker Florsocker
1 tsk Dansukker Vaniljsocker
1 äggula

Fyllning
2 ägg
1 dl Dansukker Strösocker
2 1/2 msk vetemjöl
1 msk apelsinjuicekoncentrat

Garnering
Dansukker Florsocker

Instruktioner

Blanda alla torra ingredienser i en skål. Arbeta in matfettet och äggulan. Ställ degen i kylskåp i 1 timme. Tryck ut degen i smorda hjärtformar. Grädda mitt i ugnen i 6 minuter i 200 °C. Under tiden rörs ingredienserna till fyllningen samman. Fördela fyllningen i de förgräddade formarna. Grädda i ytterligare 5-7 minuter. Låt kakorna svalna innan de tas ur formarna. Dofta florsocker över kakorna vid serveringen.

Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.

Sprid kärlek på Alla Hjärtans Dag

Bjud på fika med något extra gott som är en fröjd såväl för ögat som för gommen. Och din Valentin blir garanterat glad.

Säsong för Semlor

Semlor, eller fastlagsbullar, finns i en rad olika varianter. Inspireras av våra recept och bjud på egna semlor.

Vinterutflykter

Fyll på med energi i sportlovsbacken. Här har vi samlat goda recept som passar perfekt till utflykten och kan enkelt packas i termosen och ryggsäcken.

Citrusmarmelader

Finns det något godare än att börja morgonen med hemlagad marmelad på smörgåsen. Låt säsongens citrusfrukter inspirera dig.

Värmer gott när det är kallt

Varma drycker är bra under alla årstider i vårt lynniga, nordiska klimat. Men framförallt uppskattas de att värma sig med på vintern efter en tur i skidbacken.

Det enda svenska strösockret!

Nu har vi tagit fram en ny design på vårt Från Sverige-märkta strösocker. Allt för att göra det enklare för dig att välja svenskt!