Apelsinmarmelad med choklad

Cointreau, hasselnötter och vit choklad ger denna apelsinmarmelad en ny dimension. Spännande och lyxig marmelad som gör sig utmärkt på ostmackan.

35 minuter

Betyg (25 st)

Ingredienser

1 kg apelsiner
saft och skal från 1 lime, gärna obesprutad
75 g riven vit choklad
4 msk Cointreau
5 dl Dansukker Syltsocker
2 msk finhackade hasselnötter 

Instruktioner

Skala och filéa apelsinerna. Lägg apelsinfiléer samt limeskal och -saft i en gryta och sjud under lock i 10 minuter. Tillsätt choklad, likör och syltsocker och koka under omrörning i 3 minuter. Blanda i hasselnötshacket. Skumma noga. Häll upp marmeladen på varma, väl rengjorda burkar. Förslut. Förvara svalt. 

Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.

Våfflor med salt karamell, banan och bär

Bjud på frasiga våfflor

Fira våffeldagen med att bjuda på frasiga, nygräddade våfflor med hemmagjord sylt.

Cheesecake med mangocurd och pistagebotten

Påskens godsaker

Här hittar du både bakverk, godis och desserter för en riktigt glad påskhelg.

Blondies med krusbärsmarmelad

Baka i långpanna

Att baka i långpanna är både enkelt och praktiskt och framför allt blir det ju så mycket av ditt bak. Perfekt om du ska ha kalas eller bjuda på fika på jobbet.

Varm kaffedryck

Värmer gott när det är kallt

Här hittar du varianter på te, kaffe och varm choklad. Recept som passar allt ifrån att ta med sig ut i termos, till att avnjuta hemma, morgon, eftermiddag eller kväll.

Citrusmarmelad med saffran

Citrusmarmelader

Finns det något godare än att börja morgonen med hemlagad marmelad på smörgåsen. Låt säsongens citrusfrukter inspirera dig. Använder du dessutom vårt Syltsocker gör du din egen marmelad på några minuter.

Brownie med mjölkchokladganache och pekannötter

Ljuvlig choklad

Mmm! Finns det något godare än en riktigt fyllig och smarrig chokladkaka som får livsandarna att jubla. Som en extra guldkant på tillvaron eller som avslutning på en god måltid.