Apelsinmarmelad med choklad

Cointreau, hasselnötter och vit choklad ger denna apelsinmarmelad en ny dimension. Spännande och lyxig marmelad som gör sig utmärkt på ostmackan.

PT40M

35 minuter

Betyg (62 st)

Sätt betyg

Ingredienser

1 kg apelsiner
saft och skal från 1 lime, gärna obesprutad
75 g riven vit choklad
4 msk Cointreau
5 dl Dansukker Syltsocker
2 msk finhackade hasselnötter 

Instruktioner

Skala och filéa apelsinerna. Lägg apelsinfiléer samt limeskal och -saft i en gryta och sjud under lock i 10 minuter. Tillsätt choklad, likör och syltsocker och koka under omrörning i 3 minuter. Blanda i hasselnötshacket. Skumma noga. Häll upp marmeladen på varma, väl rengjorda burkar. Förslut. Förvara svalt. 

Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.

Halloweenkakor

Halloween

Låt barnen klä ut sig, klä upp dig själv, och överraska med läskigt mumsiga godsaker.

Knäckig äppelpaj

Baka med äpple och päron

Skörda från din trädgård eller plocka dem i butik och baka med äpple och päron! Paj är inte det enda du kan baka med äpple och päron, utan frukterna passar i många spännande bakverk och desserter. Smakrik Pärongalette med chèvre och saftiga äppelmunkar är några av de goda recept som vi har samlat här.

Chutney

Chutney - kryddstark smaksättare

Chutney har sitt ursprung i den indiska matlagningen och består oftast av inkokt frukt, socker och kryddor. Chutney passar till det mesta och är en kryddstark smaksättare. Här har vi samlat våra bästa recept på chutneys som du kan använda i din matlagning.

Lingondricka

Läckert med lingon

Visst är det läckert med lingon! Dessutom har bären många användningsområden. Vi använder lingonen bland annat i kakor, till sylt eller varför inte göra lingonsaft? Nedan hittar du våra syrliga lingonrecept.

Äppelmos

Älskade äpplen

En av de frukter som är sist ut på sommaren är äpplet – läckert, saftigt och gott. Det går att göra så mycket med det. Vi har både läckra bakrecept med färska äpplen och förslag på hur du kan njuta av dina äpplen längre, som saft, äppelmarmelad eller äpplegelé.

Choklad- och tahinikakor

Gör livet mustigare med Muscovado!

Upptäck skillnaden med Muscovadorörsocker du också! Sockret är fuktigt, finkornigt och har en unikt mustig och fyllig smakton. Ljus muscovado påminner om ljuvlig smörkola och den mörka har en fin ton av lakrits. Går utmärkt att använda i all sorts bakning, matlagning och i dryck. Bara att prova och njuta!