Apelsinmarmelad med ingefära

30 minuter

Betyg (193 st)

Ingredienser

1 kg apelsiner
1/2 dl riven, färsk ingefära
1 kg Dansukker Syltsocker 

Instruktioner

Tvätta apelsinerna noga. Skär bort det yttersta av skalet på frukterna och strimla detta. Halvera frukterna och pressa saften ur dem. Mät saften och späd eventuellt med vatten så att det blir 8 dl. Blanda saften, skalet och ingefäran i en gryta och koka i 5 minuter. Tillsätt syltsockret och koka under omrörning i 3 minuter. Skumma noga. Häll upp marmeladen på varma, väl rengjorda burkar. Förslut. Förvara svalt.

Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.

Baka med sommarens bär

Baka med sommarens bär och bjud på något hembakat till kalaset.

Magiskt god Morotsbulle med frosting

Elsa Billgren och Sofia Wood har tagit fram ett helt nytt bakverk som är härligt saftigt, goffigt, kryddigt och alldeles underbart. Ett recept du inte vill missa!

Härliga jordgubbstider

Låt dig inspireras av våra recept med jordgubbar som ingrediens.

Gör din egen glass

Här har vi samlat våra bästa glassrecept, men experimentera gärna fram dina egna favoriter!

Syltskolan

I vår Syltskola hittar du alla tips om hur du kokar sylt, frågor och svar och recept.

Sommardesserter

När det är varmt är det extra gott att bjuda på en sötsyrlig och fräsch sommardessert som avslutning på grillkvällen eller sommarfesten.