Apelsinmarmelad med ingefära

30 minuter

Betyg (200 st)

Ingredienser

1 kg apelsiner
1/2 dl riven, färsk ingefära
1 kg Dansukker Syltsocker 

Instruktioner

Tvätta apelsinerna noga. Skär bort det yttersta av skalet på frukterna och strimla detta. Halvera frukterna och pressa saften ur dem. Mät saften och späd eventuellt med vatten så att det blir 8 dl. Blanda saften, skalet och ingefäran i en gryta och koka i 5 minuter. Tillsätt syltsockret och koka under omrörning i 3 minuter. Skumma noga. Häll upp marmeladen på varma, väl rengjorda burkar. Förslut. Förvara svalt.

Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.

Sprid kärlek på Alla Hjärtans Dag

Bjud på fika med något extra gott som är en fröjd såväl för ögat som för gommen. Och din Valentin blir garanterat glad.

Säsong för Semlor

Semlor, eller fastlagsbullar, finns i en rad olika varianter. Inspireras av våra recept och bjud på egna semlor.

Vinterutflykter

Fyll på med energi i sportlovsbacken. Här har vi samlat goda recept som passar perfekt till utflykten och kan enkelt packas i termosen och ryggsäcken.

Citrusmarmelader

Finns det något godare än att börja morgonen med hemlagad marmelad på smörgåsen. Låt säsongens citrusfrukter inspirera dig.

Värmer gott när det är kallt

Varma drycker är bra under alla årstider i vårt lynniga, nordiska klimat. Men framförallt uppskattas de att värma sig med på vintern efter en tur i skidbacken.

Det enda svenska strösockret!

Nu har vi tagit fram en ny design på vårt Från Sverige-märkta strösocker. Allt för att göra det enklare för dig att välja svenskt!