Apelsinmarmelad med vanilj och citron

En fullträff på sconesen, med två sorters citrus.

30 minuter

Betyg (274 st)

Ingredienser

4 apelsiner
2 citroner
2 dl vatten
1/2 vaniljstång
2 1/2 dl Dansukker Syltsocker
2 tsk Dansukker Vaniljsocker

Instruktioner

Tvätta citrusfrukterna noga. Skär bort det yttersta skalet med en vass kniv och skär sedan skalet i tunna strimlor.
Skär bort den vita hinnan från frukten och skär fruktköttet i små bitar.
Lägg fruktkött, skal och vatten i en gryta. Snitta och skrapa ur vaniljstången och lägg allt tillsammans i grytan.
Låt koka i 10 minuter eller tills skalen blivit mjuka.
Tillsätt syltsocker och vaniljsocker, låt koka ytterligare cirka 7 minuter. Skumma väl.
Häll upp på varma, väl rengjorda burkar. Förslut. Förvara svalt och mörkt.

Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.

Sprid kärlek på Alla Hjärtans Dag

Bjud på fika med något extra gott som är en fröjd såväl för ögat som för gommen. Och din Valentin blir garanterat glad.

Säsong för Semlor

Semlor, eller fastlagsbullar, finns i en rad olika varianter. Inspireras av våra recept och bjud på egna semlor.

Vinterutflykter

Fyll på med energi i sportlovsbacken. Här har vi samlat goda recept som passar perfekt till utflykten och kan enkelt packas i termosen och ryggsäcken.

Citrusmarmelader

Finns det något godare än att börja morgonen med hemlagad marmelad på smörgåsen. Låt säsongens citrusfrukter inspirera dig.

Värmer gott när det är kallt

Varma drycker är bra under alla årstider i vårt lynniga, nordiska klimat. Men framförallt uppskattas de att värma sig med på vintern efter en tur i skidbacken.

Det enda svenska strösockret!

Nu har vi tagit fram en ny design på vårt Från Sverige-märkta strösocker. Allt för att göra det enklare för dig att välja svenskt!