Apelsinmarmelad med vanilj och citron

En fullträff på sconesen, med två sorters citrus.

30 minuter

Betyg (261 st)

Ingredienser

4 apelsiner
2 citroner
2 dl vatten
1/2 vaniljstång
2 1/2 dl Dansukker Syltsocker
2 tsk Dansukker Vaniljsocker

Instruktioner

Tvätta citrusfrukterna noga. Skär bort det yttersta skalet med en vass kniv och skär sedan skalet i tunna strimlor.
Skär bort den vita hinnan från frukten och skär fruktköttet i små bitar.
Lägg fruktkött, skal och vatten i en gryta. Snitta och skrapa ur vaniljstången och lägg allt tillsammans i grytan.
Låt koka i 10 minuter eller tills skalen blivit mjuka.
Tillsätt syltsocker och vaniljsocker, låt koka ytterligare cirka 7 minuter. Skumma väl.
Häll upp på varma, väl rengjorda burkar. Förslut. Förvara svalt och mörkt.

Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.

Baka med sommarens bär

Baka med sommarens bär och bjud på något hembakat till kalaset.

Magiskt god Morotsbulle med frosting

Elsa Billgren och Sofia Wood har tagit fram ett helt nytt bakverk som är härligt saftigt, goffigt, kryddigt och alldeles underbart. Ett recept du inte vill missa!

Härliga jordgubbstider

Låt dig inspireras av våra recept med jordgubbar som ingrediens.

Gör din egen glass

Här har vi samlat våra bästa glassrecept, men experimentera gärna fram dina egna favoriter!

Syltskolan

I vår Syltskola hittar du alla tips om hur du kokar sylt, frågor och svar och recept.

Sommardesserter

När det är varmt är det extra gott att bjuda på en sötsyrlig och fräsch sommardessert som avslutning på grillkvällen eller sommarfesten.