Apelsinmarmelad med vanilj och citron

30 minuter
En fullträff på sconesen, med två sorters citrus.
Apelsinmarmelad med vanilj och citron
Betyg: (128st)

Ingredienser

  • 4 apelsiner
  • 2 citroner
  • 2 dl vatten
  • 1/2 vaniljstång
  • 2 1/2 dl Dansukker Syltsocker
  • 2 tsk Dansukker Vaniljsocker

Tvätta citrusfrukterna noga. Skär bort det yttersta skalet med en vass kniv och skär sedan skalet i tunna strimlor.
Skär bort den vita hinnan från frukten och skär fruktköttet i små bitar.
Lägg fruktkött, skal och vatten i en gryta. Snitta och skrapa ur vaniljstången och lägg allt tillsammans i grytan.
Låt koka i 10 minuter eller tills skalen blivit mjuka.
Tillsätt syltsocker och vaniljsocker, låt koka ytterligare cirka 7 minuter. Skumma väl.
Häll upp på varma, väl rengjorda burkar. Förslut. Förvara svalt och mörkt.

Receptet är framtaget av

Dansukker