Ingredienser
1 mogen apelsin
1 stort eller 2 små ägg
1,25 dl Dansukker Svenskt Strösocker
0,5 dl Dansukker Mörkt Muscovadorörsocker
200 g mandelmjöl
Kärleksmumsglasyr
75 g smör
0,75 dl vätska (välj mellan vatten/mjölk/kaffe)
1 dl kakao
1 msk Dansukker Vaniljsocker
2,5 dl Dansukker Florsocker
Kokosflingor till garnering
Instruktioner
Gör såhär:
1. Tvätta apelsinen noga. Ta bort eventuella klisterlappar på.
2. Lägg apelsinen som den är (med skal) i en kastrull och täck med vatten. Låt vattnet koka upp på medelvärme och låt det sedan sjuda i ca 45 minuter eller tills du känner att apelsinen har blivit alldeles mjuk.
3. Låt apelsinen svalna och dela den sedan i grova bitar. Ta bort eventuella kärnor.
4. Mixa apelsinbitarna till en fin pure. Ställ åt sidan.
5. Sätt ugnen på 175 grader (över- och undervärme).
6. Vispa ägg, strösocker och Muscovadorörsocker till en riktigt fluffig smet.
7. Ha i apelsinpurén och rör om tills den fördelat sig jämnt i smeten.
8. Sikta till sist ner mandelmjölet och vänd försiktigt med en slickepott till en jämn smet.
9. Täck din form, cirka 25x32 cm med bakplåtspapper och häll upp smeten i den.
10. Grädda kakan i nedre delen av ugnen i ca 20-30 minuter eller tills att den fått en fin gyllene färg och är genomgräddad.
11. Låt kakan svalna helt och hållet innan du har på kärleksmumsglasyren.
12. Smält smöret och låt svalna.
13. Blanda sedan ihop smöret med resten av ingredienserna till en jämn och bredbar smet.
14. Bred ut glasyren över kakan. Garnera med kokosflingor.
15. Låt glasyren stelna lite innan du skär upp kakan i bitar och serverar.
16. Plasta in kakan eller förvara i lufttät burk innan du ställer den i kylskåpet så håller den sig saftig och fräsch riktigt länge!
Recept Camilla Hamid för Dansukker
Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.
Fira Kladdkakans dag 7 november!
Kladdkakan kan varieras med smaker som hasselnöt, kokos och chili och den kan även göras helt glutenfri. Servera med grädde eller glass och gärna några färgglada bär!
Gör livet mustigare med Muscovado!
Upptäck skillnaden med Muscovadorörsocker du också! Sockret är fuktigt, finkornigt och har en unikt mustig och fyllig smakton. Ljus muscovado påminner om ljuvlig smörkola och den mörka har en fin ton av lakrits. Går utmärkt att använda i all sorts bakning, matlagning och i dryck. Bara att prova och njuta!
Värmer gott när det är kallt
Här hittar du varianter på te, kaffe och varm choklad. Recept som passar allt ifrån att ta med sig ut i termos, till att avnjuta hemma, morgon, eftermiddag eller kväll.
Festliga drinkar
Upptäck våra läckra recept på festliga drinkar och hitta en favorit för varje smak och tillfälle. Med Svensk Vit Sirap går det snabbt och enkelt att blanda goda drinkar – helt utan att koka sockerlag.
Fredagsmys
Fredag är kanske veckans absolut bästa dag och fredagsmys är det bästa sättet att fira arbetsveckans slut. Ladda upp inför helgen genom att kura ihop i TV-soffan tillsammans med familj, vänner och något särskilt gott. Vi har recepten till din myskväll!
Baka med äpple och päron
Skörda från din trädgård eller plocka dem i butik och baka med äpple och päron! Paj är inte det enda du kan baka med äpple och päron, utan frukterna passar i många spännande bakverk och desserter. Smakrik Pärongalette med chèvre och saftiga äppelmunkar är några av de goda recept som vi har samlat här.