Apelsinsallad med julglass

4 portioner
Apelsinsallad med julglass
Betyg: (11st)

Ingredienser

  • 4 äggulor

  • 1 dl Dansukker Strösocker
  • 2 dl lättcrème fraiche
  • 1/2 dl Dansukker Glykossirap
  • 1 tsk mald kanel
  • 1/2 tsk finmald kardemumma
  • 1 krm kryddnejlikor

Sallad

  • 4 apelsiner
  • 1 1/2 dl Dansukker Vit Sirap
  • 1 tsk Dansukker Vaniljsocker
  • 2 kanelstänger
  • 2 kryddnejlikor
  • 1 stjärnanis
  • 1/2 röd chili i små bitar
  • 1 dl hackade pistagenötter

Vispa samman äggulor och socker. Tillsätt crème fraiche, glykossirap och kryddor. Sila genom finmaskig sil. Kör blandningen i glassmaskin eller ställ in i frysen i minst 5 timmar och rör om då och då.

Blanda sirap, vaniljsocker, kanel, nejlikor och stjärnanis i en kastrull och koka i 2-3 minuter. Lägg i chilin. Låt svalna. Skala apelsinerna, skär bort alla hinnor och skiva dem. Halvera skivorna och lägg dem i en skål. Låt stå i minst 1 timme. Lägg upp apelsinerna på assietter. Lägg glass vid sidan av salladen och strö på pistagenötterna.

Receptet är framtaget av

Dansukker