Apelsinsallad med sirapsgrädde och pepparkaka

4 portioner
Apelsinsallad med sirapsgrädde och pepparkaka
Betyg: (0st)

Ingredienser

  • 4 stora apelsiner
  • 3 dl vatten
  • 1 dl Dansukker Florsocker
  • 1 tsk Dansukker Vaniljsocker
  • 1 1/2 dl vispgrädde
  • 4 pepparkakor
  • 1 msk Dansukker Ljus Sirap

Skala apelsinerna och skär dem i skivor. Blanda vatten, flor- och vaniljsocker i en kastrull och koka upp. Lägg i apelsinskivorna och ta kastrullen från värmen. Lägg på lock och låt stå tills allt är kallt. Fördela apelsinskivorna i skålar eller på assietter. Vispa grädden till fast skum. Lägg en klick grädde på apelsinerna och krossa pepparkakorna och strö över. Ringla över lite sirap. Äts direkt.

Receptet är framtaget av

Dansukker