Apelsinsorbet med chokladsmulor

Apelsinsorbet med chokladsmulor, en riktigt god dessert. Denna friska apelsindessert passar utmärkt efter maten.

8 port.

PT25M

30 min + 5 tim frystid

Betyg (39 st)

Sätt betyg

Ingredienser

Apelsinsorbet
5 dl färskpressad apelsinsaft
3/4 dl Dansukker Gelésocker Multi
1/2 dl Dansukker Glykossirap
2 äggvitor

Chokladsmulor
50 g smör, rumstempererat
1/2 dl Dansukker Mörkt Musocvadorörsocker
1 dl vetemjöl
1 1/4 msk kakao
1 nypa salt

Instruktioner

Börja med apelsinsorbeten. Koka upp apelsinsaft, gelésocker och glykossirap i ca 30 sekunder. Låt svalna.

Vispa äggvitorna till ett fast skum och vänd ner marängen lite i taget i apelsinsmeten. Rör smeten jämn. Kör blandningen i glassmaskin eller ställ in i frysen i minst 5 timmar och rör om då och då.

Sätt ugnen på 180°C och gör chokladsmulorna.

Blanda ihop alla ingredienser och strö ut degen på en plåt med bakplåtspapper. Grädda i ugnen i ca 12 minuter. Rör om smulorna lite då och då. Låt svalna.

Lägg smulorna i ett glas och skopa upp en kula apelsinsorbet. Strö chokladsmulor på toppen och servera.

Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.

Sylt och marmelad med Syltsocker

Från buske till burk!

Ta vara på sommarens frukter och bär och spana in våra läckra recept på sylt och marmelad. Perfekta att ha på frukostmackan, i yoghurten eller till pannkaksbuffén. Med hjälp av syltsocker är det extra enkelt att njuta av dina hemgjorda, läckra sylter och marmelader.

Vaniljrutor med vinbär

Baka med sommarens bär

Baka med sommarens bär och bjud på något hembakat till kalaset. En paj eller kaka fylld med fräscha, syrliga bär är perfekt för eftermiddagsfikan. Ta vara på sommarens bär och fira att det är semester!

Saft

Safta i sommar

Passa på att safta i sommar och spara ner dina favoritbär och frukter på flaska! Att safta är mycket enklare än vad man tror, se nedan för att bli inspirerad av våra härliga recept. Saften kan du servera omedelbart eller lagra för kommande mörka årstider. Förvara kallt eller i frysen.

Blåbärssylt

Blåbär – skogens bästa bär

Blåbär är väl ändå skogens bästa bär. Blåbärssäsongen brukar ta fart i juli och kan sträcka sig en bit in på hösten. Ta vara på skogens blåbär och använd för att baka paj, göra sylt och kräm.

Key lime pie med hallonswirl

Himmelska hallon

Hallon är med sin söta smak perfekt till bakverk och desserter, och är nästan lika självklara för oss som jordgubbar. Hallon hittar vi i både trädgårdar och vilt i skogen. Använd dina hallon till allt från hemgjorda pajer till halloncurd.

Flädersangria

Sommardrinkar

Bjud någon du tycker om på en uppiggande drink med smak av sommar. Här hittar du läskande sommardrinkar för alla smaker och även alkoholfria alternativ. Varför inte testa Bubbelsangria eller Rabarber Margarita?