Apelsinsorbet
5 dl färskpressad apelsinsaft
3/4 dl Dansukker Gelésocker Multi
1/2 dl Dansukker Glykossirap
2 äggvitor
Chokladsmulor
50 g smör, rumstempererat
1/2 dl Dansukker Mörkt Musocvadorörsocker
1 dl vetemjöl
1 1/4 msk kakao
1 nypa salt
Börja med apelsinsorbeten. Koka upp apelsinsaft, gelésocker och glykossirap i ca 30 sekunder. Låt svalna.
Vispa äggvitorna till ett fast skum och vänd ner marängen lite i taget i apelsinsmeten. Rör smeten jämn. Kör blandningen i glassmaskin eller ställ in i frysen i minst 5 timmar och rör om då och då.
Sätt ugnen på 180°C och gör chokladsmulorna.
Blanda ihop alla ingredienser och strö ut degen på en plåt med bakplåtspapper. Grädda i ugnen i ca 12 minuter. Rör om smulorna lite då och då. Låt svalna.
Lägg smulorna i ett glas och skopa upp en kula apelsinsorbet. Strö chokladsmulor på toppen och servera.
Receptet är framtaget av