Äppel- och hallonchutney - Recept

Äppel- och hallonchutney

Äpple- och hallonchutney som passar till de flesta kötträtterna. En syrlig och välsmakande chutney på äpple, hallon och ljust muscovadosocker.
Äppel- och hallonchutney
Betyg (22st)

Ingredienser

1 kg syrliga äpplen
1/2 kg lök
2 1/2 dl äppelcidervinäger
3 dl Dansukker Ljust Muscovadorörsocker
1/2 tsk cayennepeppar
1 msk malen ingefära
1 kryddmått malda nejlikor
1/2 kg hallon (djupfrysta, tinade)

Skala äpplena, ta bort kärnhusen och dela äpplena. Skala och hacka lökarna. Koka upp äppelcidervinäger, socker och kryddor. Lägg i äpplena och löken och koka under lock i 30 minuter. Rör om då och då så att det inte bränner fast. Tillsätt hallonen och koka i ytterligare 5 minuter. Häll över chutneyn i vackra, varma glasburkar och förslut. Förvara chutneyn kallt.

Receptet är framtaget av

Dansukker

;