Äppel- och hjortronsylt - Recept

Äppel- och hjortronsylt

2 burkar
Äpple och hjortron är underbar smakkombination. Koka din egen äppel- och hjortronssylt och smaksätt med kanel, ingefära och kryddnejlika. Så gott!
Äppel- och hjortronsylt
Betyg (0st)

Ingredienser

  • 600 g skalade äpplen
  • 400 g hjortron
  • 500 g Dansukker Syltsocker
  • 1 tsk kanel, malen
  • 1/2 tsk ingefära, malen
  • 1/4 tsk kryddnejlika, malen

Valfri smaksättning

  • 2 tsk tequila

Skala, kärna ur och dela äpplena i mindre bitar. Skölj och rensa hjortronen. Lägg alla ingredienser i en kastrull och koka på låg värme 1 10-15 minuter.

Skumma väl och häll upp på varma, väl rengjorda burkar. Förslut och förvara svalt.

Receptet är framtaget av

Dansukker

;