Äppel- och plommonmarmelad

Äpplen och plommon är en fin kombination, inte minst i en marmelad. Vår härliga äppel- och plommonmarmelad får en läcker färg och är utmärkt god som fyllning i olika bakverk, som tillbehör till fattiga riddare och frukostgröten.

2 burkar

40 minuter

Betyg (182 st)

Ingredienser

400 g plommon
400 g äpplen
1 1/2 dl vatten
1/2 citron, saften
400 g Dansukker Syltsocker

Instruktioner

Skålla, skala och kärna ur plommonen. Skär dem i bitar.

Skala, kärna ur och dela äpplena i mindre bitar. Lägg plommon, äpplen, vatten och citron i en kastrull och sjud under lock i 5-10 minuter.

Tillsätt syltsocker och koka i ytterligare 2 minuter.

Ta grytan från värmen och skumma noga. Häll upp marmeladen på varma, väl rengjorda burkar. Förslut. Förvara svalt.

Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.

Baka med sommarens bär

Baka med sommarens bär och bjud på något hembakat till kalaset.

Magiskt god Morotsbulle med frosting

Elsa Billgren och Sofia Wood har tagit fram ett helt nytt bakverk som är härligt saftigt, goffigt, kryddigt och alldeles underbart. Ett recept du inte vill missa!

Härliga jordgubbstider

Låt dig inspireras av våra recept med jordgubbar som ingrediens.

Gör din egen glass

Här har vi samlat våra bästa glassrecept, men experimentera gärna fram dina egna favoriter!

Syltskolan

I vår Syltskola hittar du alla tips om hur du kokar sylt, frågor och svar och recept.

Sommardesserter

När det är varmt är det extra gott att bjuda på en sötsyrlig och fräsch sommardessert som avslutning på grillkvällen eller sommarfesten.