Äppelkaka med pekannötter

Äppelkaka med pekannötter är en riktig höjdare. En enkel äppelkaka med det lilla extra, pekannötterna sätter prägel på den saftiga kakan.

Betyg (30 st)

Sätt betyg

Ingredienser

1 liter tärnade äpplen
Saften av en 1/2 citron
350 gr Dansukker Strösocker
2 ägg
1 dl olja
1 tsk Dansukker Vaniljsocker
200 gr mjöl
2 tsk bakpulver
2 tsk kanel
1/2 tsk salt
2 dl hackade pekannötter

Instruktioner

1. Sätt ugnen på 175 °C.
2. Smöra en form 23x33 cm.
3. Skala och tärna äpplena.
4. Blanda socker och citronsaft med de tärnade äpplena.
5. Blanda ihop mjöl, bakpulver, salt, kanel och nötter i en skål.
6. Vispa äggen vita och fluffiga.
7. Häll i ägg, olja och vanilj i äpple- och sockerblandningen.
8. Häll upp blandningen i formen och grädda i cirka 1 timme. Kontrollera att en sticka är torr när du sticker den i mitten av kakan.
9. Låt kakan vila ett par timmar innan den serveras.

Vispa samman 1 dl vispgrädde med 250 gr mascarpone och en vaniljstång. Smaksätt genom att vispa ner 3-4 msk äppelcider.

Recept Annelie Bengtsson, Köping

Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.

Sylt och marmelad med Syltsocker

Från buske till burk!

Ta vara på sommarens frukter och bär och spana in våra läckra recept på sylt och marmelad. Perfekta att ha på frukostmackan, i yoghurten eller till pannkaksbuffén. Med hjälp av syltsocker är det extra enkelt att njuta av dina hemgjorda, läckra sylter och marmelader.

Inlagda gurkor

Inlagda sommargrönsaker

Spara ner en liten bit av sommaren i en burk. Med inlagda sommargrönsaker förlänger du smaken av sommaren. Perfekta att använda till sena grillkvällar. Följ recepten så har du snart kylen fylld med hemgjorda, inlagda sommargrönsaker!

Saft

Safta i sommar

Passa på att safta i sommar och spara ner dina favoritbär och frukter på flaska! Att safta är mycket enklare än vad man tror, se nedan för att bli inspirerad av våra härliga recept. Saften kan du servera omedelbart eller lagra för kommande mörka årstider. Förvara kallt eller i frysen.

Blåbärssylt

Blåbär – skogens bästa bär

Blåbär är väl ändå skogens bästa bär. Blåbärssäsongen brukar ta fart i juli och kan sträcka sig en bit in på hösten. Ta vara på skogens blåbär och använd för att baka paj, göra sylt och kräm.

Plommongalette med mandelspån

Plommonplock

Plommon är en av våra vanligaste trädgårdsfrukter och är goda att göra desserter och marmelader på. Varför inte göra en härlig plommonmarmelad eller plommonchutney att servera till ostbrickan? Eller testa vår härliga plommonpaj.

Björnbärscobbler i portionsformar

Björnbärslyx

Lyxa till det med björnbär i sommar! Björnbär passar utmärkt i bakverk, smoothies, sylt och saft. Dessutom är det extra fint att använda som dekoration och garnering. Björnbär växer under sensommaren och tidig höst.