Ingredienser
1 liter tärnade äpplen
Saften av en 1/2 citron
350 gr Dansukker Strösocker
2 ägg
1 dl olja
1 tsk Dansukker Vaniljsocker
200 gr mjöl
2 tsk bakpulver
2 tsk kanel
1/2 tsk salt
2 dl hackade pekannötter
Instruktioner
1.       Sätt ugnen på 175 °C.
2.       Smöra en form 23x33 cm.
3.       Skala och tärna äpplena.
4.       Blanda socker och citronsaft med de tärnade äpplena.
5.       Blanda ihop mjöl, bakpulver, salt, kanel och nötter i en skål.
6.       Vispa äggen vita och fluffiga.
7.       Häll i ägg, olja och vanilj i äpple- och sockerblandningen.
8.       Häll upp blandningen i formen och grädda i cirka 1 timme. Kontrollera att en sticka är torr när du sticker den i mitten av kakan.
9.       Låt kakan vila ett par timmar innan den serveras.
Vispa samman 1 dl vispgrädde med 250 gr mascarpone och en vaniljstång.  Smaksätt genom att vispa ner 3-4 msk äppelcider.
Recept Annelie Bengtsson, Köping
Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.
 
			Halloween
Låt barnen klä ut sig, klä upp dig själv, och överraska med läskigt mumsiga godsaker.
 
			Baka med äpple och päron
Skörda från din trädgård eller plocka dem i butik och baka med äpple och päron! Paj är inte det enda du kan baka med äpple och päron, utan frukterna passar i många spännande bakverk och desserter. Smakrik Pärongalette med chèvre och saftiga äppelmunkar är några av de goda recept som vi har samlat här.
 
			Värmer gott när det är kallt
Här hittar du varianter på te, kaffe och varm choklad. Recept som passar allt ifrån att ta med sig ut i termos, till att avnjuta hemma, morgon, eftermiddag eller kväll.
 
			Festliga drinkar
Upptäck våra läckra recept på festliga drinkar och hitta en favorit för varje smak och tillfälle. Med Svensk Vit Sirap går det snabbt och enkelt att blanda goda drinkar – helt utan att koka sockerlag.
 
			Fira Kladdkakans dag 7 november!
Kladdkakan kan varieras med smaker som hasselnöt, kokos och chili och den kan även göras helt glutenfri. Servera med grädde eller glass och gärna några färgglada bär!
 
			Gör livet mustigare med Muscovado!
Upptäck skillnaden med Muscovadorörsocker du också! Sockret är fuktigt, finkornigt och har en unikt mustig och fyllig smakton. Ljus muscovado påminner om ljuvlig smörkola och den mörka har en fin ton av lakrits. Går utmärkt att använda i all sorts bakning, matlagning och i dryck. Bara att prova och njuta!
