Äppelkaka med pekannötter

Äppelkaka med pekannötter är en riktig höjdare. En enkel äppelkaka med det lilla extra, pekannötterna sätter prägel på den saftiga kakan.

Betyg (21 st)

Ingredienser

1 liter tärnade äpplen
Saften av en 1/2 citron
350 gr Dansukker Strösocker
2 ägg
1 dl olja
1 tsk Dansukker Vaniljsocker
200 gr mjöl
2 tsk bakpulver
2 tsk kanel
1/2 tsk salt
2 dl hackade pekannötter

Instruktioner

1. Sätt ugnen på 175 °C.
2. Smöra en form 23x33 cm.
3. Skala och tärna äpplena.
4. Blanda socker och citronsaft med de tärnade äpplena.
5. Blanda ihop mjöl, bakpulver, salt, kanel och nötter i en skål.
6. Vispa äggen vita och fluffiga.
7. Häll i ägg, olja och vanilj i äpple- och sockerblandningen.
8. Häll upp blandningen i formen och grädda i cirka 1 timme. Kontrollera att en sticka är torr när du sticker den i mitten av kakan.
9. Låt kakan vila ett par timmar innan den serveras.

Vispa samman 1 dl vispgrädde med 250 gr mascarpone och en vaniljstång. Smaksätt genom att vispa ner 3-4 msk äppelcider.

Recept Annelie Bengtsson, Köping

Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.

Baka med sommarens bär

Baka med sommarens bär och bjud på något hembakat till kalaset.

Magiskt god Morotsbulle med frosting

Elsa Billgren och Sofia Wood har tagit fram ett helt nytt bakverk som är härligt saftigt, goffigt, kryddigt och alldeles underbart. Ett recept du inte vill missa!

Härliga jordgubbstider

Låt dig inspireras av våra recept med jordgubbar som ingrediens.

Gör din egen glass

Här har vi samlat våra bästa glassrecept, men experimentera gärna fram dina egna favoriter!

Syltskolan

I vår Syltskola hittar du alla tips om hur du kokar sylt, frågor och svar och recept.

Sommardesserter

När det är varmt är det extra gott att bjuda på en sötsyrlig och fräsch sommardessert som avslutning på grillkvällen eller sommarfesten.