Ingredienser
Snabbt äppelmos 
1 kg äpplen 
2 dl Dansukker Vit Sirap 
2 tsk kanel 
pressad saft av ½ citron 
1 krm salt
Kaksmulor 
10 digestivekex 
1 tsk kardemumma 
100 g smör, rumsvarmt 
1 dl vetemjöl 
1½ tsk bakpulver
Vaniljsås 
2 dl vispgrädde l
3 äggulor 
2 msk Dansukker Strösocker 
2 tsk Dansukker Vaniljsocker
Instruktioner
1. Sätt ugnen på 200°. 
2. Äppelmos: Skala äpplena och skär dem i klyftor. Lägg dem i en skål med höga kanter och häll över sirapen. Baka äpplena i mikron på 800 watt i 6 minuter. Ta ut skålen och rör om. Ställ tillbaka skålen och baka på 800 watt i ytterligare 8 minuter tills äpplena känns mjuka. Mixa sedan försiktigt äpplena och tillsätt resten av ingredienser. Låt moset svalna. 
3. Krossa digestivekexen till smulor i matberedare eller för hand. Tillsätt övriga ingredienser till smulorna och knåda till en smulig deg. Strö på en plåt klädd med bakplåtspapper och grädda högt upp i ugnen cirka 6 minuter. Ta ut och låt svalna. 
4. Vaniljsås: Vispa grädden. Vispa sedan äggulor och socker pösigt i en annan skål. Vänd ihop grädde och äggulevisp och tillsätt vaniljsockret. 
5. Servering: Varva smulor, äppelmos och vaniljsås i glasburk eller glas. Toppa med smulor.
Recept Sofia Henriksson, Stockholm
Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.
 
			Halloween
Låt barnen klä ut sig, klä upp dig själv, och överraska med läskigt mumsiga godsaker.
 
			Baka med äpple och päron
Skörda från din trädgård eller plocka dem i butik och baka med äpple och päron! Paj är inte det enda du kan baka med äpple och päron, utan frukterna passar i många spännande bakverk och desserter. Smakrik Pärongalette med chèvre och saftiga äppelmunkar är några av de goda recept som vi har samlat här.
 
			Värmer gott när det är kallt
Här hittar du varianter på te, kaffe och varm choklad. Recept som passar allt ifrån att ta med sig ut i termos, till att avnjuta hemma, morgon, eftermiddag eller kväll.
 
			Festliga drinkar
Upptäck våra läckra recept på festliga drinkar och hitta en favorit för varje smak och tillfälle. Med Svensk Vit Sirap går det snabbt och enkelt att blanda goda drinkar – helt utan att koka sockerlag.
 
			Fira Kladdkakans dag 7 november!
Kladdkakan kan varieras med smaker som hasselnöt, kokos och chili och den kan även göras helt glutenfri. Servera med grädde eller glass och gärna några färgglada bär!
 
			Gör livet mustigare med Muscovado!
Upptäck skillnaden med Muscovadorörsocker du också! Sockret är fuktigt, finkornigt och har en unikt mustig och fyllig smakton. Ljus muscovado påminner om ljuvlig smörkola och den mörka har en fin ton av lakrits. Går utmärkt att använda i all sorts bakning, matlagning och i dryck. Bara att prova och njuta!
