Äppelkaka

- Recept Peter Dahlberg
Varför inte ta vara på äpplena i en god och saftig äppelkaka med smak av kanel?

1 kaka/12 bitar

Betyg (29 st)

Ingredienser

150 g smör
2 dl Dansukker Brun Farin (150 g)
3 ekologiska ägg
3 dl vetemjöl (180 g)
1 tsk bakpulver
1 tsk Dansukker Vaniljsocker
1 nypa flingsalt
1/2 dl ekologisk mjölk (50 g)
3 tsk malen kanel
2 msk Dansukker Strösocker
3-4 äpplen

Dansukker Florsocker att strö över kakan

Instruktioner

1. Värm ugnen till 175 grader, över- och undervärme.
2. Vispa smör och Brun Farin krämigt. Vispa ner ett ägg i taget. Blanda vetemjöl, bakpulver, Vaniljsocker, flingsalt och 1 tsk malen kanel i en skål. Vänd ner mjölblandningen lite i taget i äggsmeten tillsammans med mjölken. Riv ett av äpplena grovt på ett rivjärn. Vänd ner det rivna äpplet i smeten.
3. Klä botten av en form, med löstagbar kant (á 24 cm i diameter), med bakplåtspapper. Fyll formen med smeten.
4. Kärna ur resterande äpplen och skiva i lagom stora klyftor, lägg dem i en skål. Blanda 2 msk Strösocker med 2 tsk kanel och strö över äppelklyftorna. Tryck ner äppelklyftorna i ett fint mönster i smeten. Strö över överblivet kanelsocker över kakan.
5. Grädda i mitten av ugnen i c:a 35 minuter. Låt svalna.
6. Pudra över florsocker och servera.

Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.

Våffeldagen

Den 25 mars firar vi Våffeldagen. Och vad passar då bättre än att bjuda på frasiga, nygräddade våfflor med hemmagjord sylt.

Påskens godsaker

Här hittar du både bakverk, godis och desserter för en riktigt glad påskhelg.

Pannkakor

Barn älskar pannkakor. Och det gör vuxna med. Pannkakor är perfekta som mellanmål, utflyktsmat, brunch eller efterrätt – och så är de lätta att variera med olika goda tillbehör.

Citrusmarmelader

Finns det något godare än att börja morgonen med hemlagad marmelad på smörgåsen. Låt säsongens citrusfrukter inspirera dig.

Värmer gott när det är kallt

Varma drycker är bra under alla årstider i vårt lynniga, nordiska klimat. Men framförallt uppskattas de att värma sig med på vintern efter en tur i skidbacken.

Se till att du har svenskt socker i påsen.

När du väljer vårt svenska strösocker bidrar du till att stötta skånska sockerbetsodlare samtidigt som Sveriges inhemska produktion av livsmedel bevaras och stärks. Något som är viktigare än någonsin just nu. Läs varför här.