1. Värm ugnen till 175 grader, över- och undervärme.
2. Vispa smör och Brun Farin krämigt. Vispa ner ett ägg i taget. Blanda vetemjöl, bakpulver, Vaniljsocker, flingsalt och 1 tsk malen kanel i en skål. Vänd ner mjölblandningen lite i taget i äggsmeten tillsammans med mjölken. Riv ett av äpplena grovt på ett rivjärn. Vänd ner det rivna äpplet i smeten.
3. Klä botten av en form, med löstagbar kant (á 24 cm i diameter), med bakplåtspapper. Fyll formen med smeten.
4. Kärna ur resterande äpplen och skiva i lagom stora klyftor, lägg dem i en skål. Blanda 2 msk Strösocker med 2 tsk kanel och strö över äppelklyftorna. Tryck ner äppelklyftorna i ett fint mönster i smeten. Strö över överblivet kanelsocker över kakan.
5. Grädda i mitten av ugnen i c:a 35 minuter. Låt svalna.
6. Pudra över florsocker och servera.
- Recept Peter Dahlberg - www.peterbakar.se