Äppelkonfityr med crunch

Testa vår smarriga äppelkonfityr med crunch. En härlig äppeldessert som serveras i glas. Fyll glasen med konfityren och toppa med chrunch och grädde.

4 små glas

Betyg (273 st)

Ingredienser

Konfityr
5 st äpplen
2 msk vatten
saft från 1/2 citron
1/2 dl Dansukker Strösocker

Crunch
50 g smör
1/2 dl Dansukker Farinsocker
1 msk Dansukker Ljus Ekologisk Sirap
1/2 dl vetemjöl
1 1/2 dl havregryn
1/2 dl mandelmjöl (kan uteslutas)
2 tsk malen kanel
2 nypor flingsalt

Instruktioner

Skala och hacka äpplen och lägg dem i en gryta. Häll på vatten, citronsaft och socker, rör om.
Koka i cirka 6 minuter eller tills äpplena är mjuka. Ta grytan av plattan och låt svalna.
Blanda alla ingredienser till crunchen. Bred ut på en plåt och rosta den mitt i ugnen i 200 °C i cirka 15 minuter, rör om under tiden.
När allt har svalnat, lägg konfityren i små skålar och strö över crunch och en klick grädde.

Se film: Så här gör du Äppelkonfityr med crunch

Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.

Baka med sommarens bär

Baka med sommarens bär och bjud på något hembakat till kalaset.

Magiskt god Morotsbulle med frosting

Elsa Billgren och Sofia Wood har tagit fram ett helt nytt bakverk som är härligt saftigt, goffigt, kryddigt och alldeles underbart. Ett recept du inte vill missa!

Himmelska hallon

Våra himmelska hallon är med sin söta smak perfekt till bakverk och desserter.

Gör din egen glass

Här har vi samlat våra bästa glassrecept, men experimentera gärna fram dina egna favoriter!

Syltskolan

I vår Syltskola hittar du alla tips om hur du kokar sylt, frågor och svar och recept.

Sommardesserter

När det är varmt är det extra gott att bjuda på en sötsyrlig och fräsch sommardessert som avslutning på grillkvällen eller sommarfesten.