Äppelkonfityr med crunch

4 små glas
Äppelkonfityr med crunch
Betyg: (127 st)

Ingredienser

    Konfityr

    • 5 st äpplen
    • 2 msk vatten
    • saft från 1/2 citron
    • 1/2 dl Dansukker Strösocker

    Crunch

    • 50 g smör
    • 1/2 dl Dansukker Farinsocker
    • 1 msk Dansukker Ljus Ekologisk Sirap
    • 1/2 dl vetemjöl
    • 1 1/2 dl havregryn
    • 1/2 dl mandelmjöl (kan uteslutas)
    • 2 tsk malen kanel
    • 2 nypor flingsalt

    Skala och hacka äpplen och lägg dem i en gryta. Häll på vatten, citronsaft och socker, rör om.
    Koka i cirka 6 minuter eller tills äpplena är mjuka. Ta grytan av plattan och låt svalna.
    Blanda alla ingredienser till crunchen. Bred ut på en plåt och rosta den mitt i ugnen i 200 °C i cirka 15 minuter, rör om under tiden.
    När allt har svalnat, lägg konfityren i små skålar och strö över crunch och en klick grädde.

    Se film: Äppelkonfityr med crunch

    Receptet är framtaget av

    Dansukker