Äppelmocktail

Enkel men lyxig drink som är både frisk, fräsch och lite kryddig. Att använda vit sirap i stället för sockerlag är en smått genial genväg om du frågar oss. Tillsätt gin för att få en Äppelcocktail.

1 glas

Betyg (19 st)

Ingredienser

1 cl Dansukker Vit sirap
8 cl äppelmust
1 cl citronjuice 
Is 
2 cl Ginger Ale
Tonic Granskott
 
Garnering
Lime
Kanel
Dansukker Strösocker
Äppelchips

Instruktioner

Blanda samman lite kanel och strösocker på ett fat. Gnid lite lime längs kanten på glaset och doppa sedan glaset i kanel- och sockerblandning. Ställ åt sidan.

Skaka vit sirap, äppelmust, citronjuice och is i en shaker. Sila ner i glaset, tillsätt ginger ale och fyll upp med tonic.

Garnera med t.ex. ett äppelchips.

Vill du göra en Äppelcocktail? Gör på samma sätt, men byt ut till 3 cl äppelmust, 2 cl citronjuice och addera 5 cl gin.


Äppelchips (ca 15 st)
0,5 dl vatten
1 msk färskpressad citronjuice
0,5 dl Dansukker Strösocker
1 rött äpple

Sätt ugnen på 100°C.

Blanda samman vatten, citronjuice och strösocker i en kastrull. Låt koka upp och koka tills sockret löst upp sig. Ställ åt sidan och låt kallna.

Skiva äpplen tunt, gärna med en mandolin. Lägg skivorna i sockerlagen och låt stå ca 15 minuter.

Ta upp äppelskivorna och låt rinna av i ett durkslag. Lägg ut skivorna på en ugnsplåt med bakplåtspapper, de får inte överlappa varandra. 

Torka i mitten av ugnen (låt ugnsluckan vara lite på glänt) 3–4 timmar, eller tills chipsen är krispiga. Vänd chipsen lite försiktigt efter halva tiden.

Förvara chipsen torrt i en tätslutande burk för att behålla krispigheten.

Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.

Päronkaka med rosmarin

Baka med äpple och päron

Skörda från din trädgård eller plocka dem i butik och baka med äpple och päron! Paj är inte det enda du kan baka med äpple och päron, utan frukterna passar i många spännande bakverk och desserter.

Chutney

Chutney - kryddstark smaksättare

Chutney har sitt ursprung i den indiska matlagningen och består oftast av inkokt frukt, socker och kryddor. Chutney passar till det mesta och är en kryddstark smaksättare.

Traditionell lingonsylt

Läckert med lingon

Visst är det läckert med lingon! Dessutom har bären många användningsområden. Vi använder lingonen bland annat i kakor, till sylt eller varför inte göra lingonsaft? Nedan hittar du våra syrliga lingonrecept.

Inlagda sommargrönsaker

Inlagda sommargrönsaker

Spara ner en liten bit av sommaren i en burk. Med inlagda sommargrönsaker förlänger du smaken av sommaren. Perfekta att använda till sena grillkvällar. Följ recepten så har du snart kylen fylld med hemgjorda, inlagda sommargrönsaker!

Plommonpaj

Plommonplock

Plommon är en av våra vanligaste trädgårdsfrukter och är goda att göra desserter och marmelader på. Varför inte göra en härlig plommonmarmelad eller plommonchutney att servera till ostbrickan? Eller testa vår härliga plommonpaj.

Äppelmos

Älskade äpplen

En av de frukter som är sist ut på sommaren är äpplet – läckert, saftigt och gott. Det går att göra så mycket med det. Vi har både läckra bakrecept med färska äpplen och förslag på hur du kan njuta av dina äpplen längre, som saft, äppelmarmelad eller äpplegelé.