Äppelmocktail

Enkel men lyxig drink som är både frisk, fräsch och lite kryddig. Att använda vit sirap i stället för sockerlag är en smått genial genväg om du frågar oss. Tillsätt gin för att få en Äppelcocktail.

1 glas

Betyg (4 st)

Ingredienser

1 cl Dansukker Vit sirap
8 cl äppelmust
1 cl citronjuice 
Is 
2 cl Ginger Ale
Tonic Granskott
 
Garnering
Lime
Kanel
Dansukker Strösocker
Äppelchips

Instruktioner

Blanda samman lite kanel och strösocker på ett fat. Gnid lite lime längs kanten på glaset och doppa sedan glaset i kanel- och sockerblandning. Ställ åt sidan.

Skaka vit sirap, äppelmust, citronjuice och is i en shaker. Sila ner i glaset, tillsätt ginger ale och fyll upp med tonic.

Garnera med t.ex. ett äppelchips.

Vill du göra en Äppelcocktail? Gör på samma sätt, men byt ut till 3 cl äppelmust, 2 cl citronjuice och addera 5 cl gin.


Äppelchips (ca 15 st)
0,5 dl vatten
1 msk färskpressad citronjuice
0,5 dl Dansukker Strösocker
1 rött äpple

Sätt ugnen på 100°C.

Blanda samman vatten, citronjuice och strösocker i en kastrull. Låt koka upp och koka tills sockret löst upp sig. Ställ åt sidan och låt kallna.

Skiva äpplen tunt, gärna med en mandolin. Lägg skivorna i sockerlagen och låt stå ca 15 minuter.

Ta upp äppelskivorna och låt rinna av i ett durkslag. Lägg ut skivorna på en ugnsplåt med bakplåtspapper, de får inte överlappa varandra. 

Torka i mitten av ugnen (låt ugnsluckan vara lite på glänt) 3–4 timmar, eller tills chipsen är krispiga. Vänd chipsen lite försiktigt efter halva tiden.

Förvara chipsen torrt i en tätslutande burk för att behålla krispigheten.

Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.

Kanelbullens dag

Fira Kanelbullens dag 4 oktober – ladda upp med kanel och pärlsocker, hugg in på något av våra välbeprövade recept och bjud in någon som du tycker om. Hembakat är godast!

Baka med äpple och päron

Skörda från din trädgård eller plocka dem i butik och baka med äpple och päron! Paj är inte det enda du kan baka med äpple och päron, utan frukterna passar i många spännande bakverk och desserter.

Blåbär – skogens bästa bär

Blåbär är väl ändå skogens bästa bär. Blåbärssäsongen brukar ta fart i juli och kan sträcka sig en bit in på hösten. Ta vara på skogens blåbär och använd för att baka paj, göra sylt och kräm.

Sylta och Safta

Att koka sin egen sylt och saft är både enkelt och gott. Sockret lyfter fram smaken på bären och frukterna som du använder och ger ditt mästerverk längre hållbarhet.

Läckert med lingon

Visst är det läckert med lingon! Dessutom har bären många användningsområden. Vi använder lingonen bland annat i kakor, till sylt eller varför inte göra lingonsaft?

Chutney - kryddstark smaksättare

Chutney har sitt ursprung i den indiska matlagningen och består oftast av inkokt frukt, socker och kryddor. Chutney passar till det mesta och är en kryddstark smaksättare.