Äppelmocktail

Enkel men lyxig drink som är både frisk, fräsch och lite kryddig. Att använda vit sirap i stället för sockerlag är en smått genial genväg om du frågar oss. Tillsätt gin för att få en Äppelcocktail.

1 glas

PT10M
Betyg (48 st)

Sätt betyg

Ingredienser

1 cl Dansukker Vit sirap
8 cl äppelmust
1 cl citronjuice 
Is 
2 cl Ginger Ale
Tonic Granskott
 
Garnering
Lime
Kanel
Dansukker Strösocker
Äppelchips

Instruktioner

Blanda samman lite kanel och strösocker på ett fat. Gnid lite lime längs kanten på glaset och doppa sedan glaset i kanel- och sockerblandning. Ställ åt sidan.

Skaka vit sirap, äppelmust, citronjuice och is i en shaker. Sila ner i glaset, tillsätt ginger ale och fyll upp med tonic.

Garnera med t.ex. ett äppelchips.

Vill du göra en Äppelcocktail? Gör på samma sätt, men byt ut till 3 cl äppelmust, 2 cl citronjuice och addera 5 cl gin.


Äppelchips (ca 15 st)
0,5 dl vatten
1 msk färskpressad citronjuice
0,5 dl Dansukker Strösocker
1 rött äpple

Sätt ugnen på 100°C.

Blanda samman vatten, citronjuice och strösocker i en kastrull. Låt koka upp och koka tills sockret löst upp sig. Ställ åt sidan och låt kallna.

Skiva äpplen tunt, gärna med en mandolin. Lägg skivorna i sockerlagen och låt stå ca 15 minuter.

Ta upp äppelskivorna och låt rinna av i ett durkslag. Lägg ut skivorna på en ugnsplåt med bakplåtspapper, de får inte överlappa varandra. 

Torka i mitten av ugnen (låt ugnsluckan vara lite på glänt) 3–4 timmar, eller tills chipsen är krispiga. Vänd chipsen lite försiktigt efter halva tiden.

Förvara chipsen torrt i en tätslutande burk för att behålla krispigheten.

Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.

Sylt och marmelad med Syltsocker

Från buske till burk!

Ta vara på sommarens frukter och bär och spana in våra läckra recept på sylt och marmelad. Perfekta att ha på frukostmackan, i yoghurten eller till pannkaksbuffén. Med hjälp av syltsocker är det extra enkelt att njuta av dina hemgjorda, läckra sylter och marmelader.

Inlagda gurkor

Inlagda sommargrönsaker

Spara ner en liten bit av sommaren i en burk. Med inlagda sommargrönsaker förlänger du smaken av sommaren. Perfekta att använda till sena grillkvällar. Följ recepten så har du snart kylen fylld med hemgjorda, inlagda sommargrönsaker!

Saft

Safta i sommar

Passa på att safta i sommar och spara ner dina favoritbär och frukter på flaska! Att safta är mycket enklare än vad man tror, se nedan för att bli inspirerad av våra härliga recept. Saften kan du servera omedelbart eller lagra för kommande mörka årstider. Förvara kallt eller i frysen.

Blåbärssylt

Blåbär – skogens bästa bär

Blåbär är väl ändå skogens bästa bär. Blåbärssäsongen brukar ta fart i juli och kan sträcka sig en bit in på hösten. Ta vara på skogens blåbär och använd för att baka paj, göra sylt och kräm.

Plommongalette med mandelspån

Plommonplock

Plommon är en av våra vanligaste trädgårdsfrukter och är goda att göra desserter och marmelader på. Varför inte göra en härlig plommonmarmelad eller plommonchutney att servera till ostbrickan? Eller testa vår härliga plommonpaj.

Björnbärscobbler i portionsformar

Björnbärslyx

Lyxa till det med björnbär i sommar! Björnbär passar utmärkt i bakverk, smoothies, sylt och saft. Dessutom är det extra fint att använda som dekoration och garnering. Björnbär växer under sensommaren och tidig höst.