Äppelrutor med mandelmassa

Testa dessa saftiga äppelrutor med mandelmassa, så goda! Mjuk sockerkaka fylld med kaneläpplen och mandelmassa. Toppad med glasyr och rostade mandlar.

Cirka 30 bitar

PT1H

Cirka 1,5 timme

Betyg (193 st)

Sätt betyg

Ingredienser

Kaneläpple
3 äpplen, valfri sort
2 msk Dansukker Rörsocker
2 tsk kanel
1 tsk Dansukker Vaniljsocker
Sockerkaka
150 g smör, rumstempererat
2 dl Dansukker Florsocker
3 ägg
3 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 tsk Dansukker Vaniljsocker
1 1/2 dl mjölk
Fyllning
75 g smör
150 g mandelmassa
2 msk mjölk
Glasyr
4 dl Dansukker Florsocker
1 msk färskpressad citron
2 msk vatten
Garnering
1 dl hackad, rostad mandel

Instruktioner

Sätt ugnen på 175 °C.

Skala, kärna ur och skiva äpplena. Lägg i en skål tillsammans med rörsocker, kanel och vaniljsocker. Rör om så att äpplena täcks med kanelsocker. Ställ åt sidan.

Förbered sockerkakan. Skär smöret i mindre bitar och vispa tillsammans med florsocker i en bunke. Tillsätt ett ägg i taget.

Blanda vetemjöl, bakpulver och vaniljsocker i en annan bunke. Vänd ner i smörblandningen. Tillsätt mjölken och rör om.

Smöra en bakform, cirka 20x25 cm och häll ner smeten. Fördela äppelskivorna i sockerkaksmeten. Grädda i nedre delen av ugnen i cirka 30 minuter.

Gör fyllningen. Smält smöret och riv mandelmassan. Vispa ihop och tillsätt mjölken. Vispa till en jämn smet.

Ta ut äppelkakan ur ugnen och låt den svalna 5 minuter. Gör hål i den varma äppelkakan och klicka i fyllningen. Låt svalna helt.

Vispa ihop ingredienserna till glasyren. Hacka mandeln och rosta den i en torr stekpanna.

Ringla över glasyren på den kalla kakan och strö över den rostade mandeln.

Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.

Kärleksmumskladdkaka

Fira Kladdkakans dag 7 november!

Kladdkakan kan varieras med smaker som hasselnöt, kokos och chili och den kan även göras helt glutenfri. Servera med grädde eller glass och gärna några färgglada bär!

Choklad- och tahinikakor

Gör livet mustigare med Muscovado!

Upptäck skillnaden med Muscovadorörsocker du också! Sockret är fuktigt, finkornigt och har en unikt mustig och fyllig smakton. Ljus muscovado påminner om ljuvlig smörkola och den mörka har en fin ton av lakrits. Går utmärkt att använda i all sorts bakning, matlagning och i dryck. Bara att prova och njuta!

Varm choklad

Värmer gott när det är kallt

Här hittar du varianter på te, kaffe och varm choklad. Recept som passar allt ifrån att ta med sig ut i termos, till att avnjuta hemma, morgon, eftermiddag eller kväll.

Äppelcocktail

Festliga drinkar

Upptäck våra läckra recept på festliga drinkar och hitta en favorit för varje smak och tillfälle. Med Svensk Vit Sirap går det snabbt och enkelt att blanda goda drinkar – helt utan att koka sockerlag.

Kokos- och karamellpopcorn

Fredagsmys

Fredag är kanske veckans absolut bästa dag och fredagsmys är det bästa sättet att fira arbetsveckans slut. Ladda upp inför helgen genom att kura ihop i TV-soffan tillsammans med familj, vänner och något särskilt gott. Vi har recepten till din myskväll!

Knäckig äppelpaj

Baka med äpple och päron

Skörda från din trädgård eller plocka dem i butik och baka med äpple och päron! Paj är inte det enda du kan baka med äpple och päron, utan frukterna passar i många spännande bakverk och desserter. Smakrik Pärongalette med chèvre och saftiga äppelmunkar är några av de goda recept som vi har samlat här.