Äppelsinmarmelad

Äppelsinmarmelad, en hemkokt marmelad på äpple, apelsin, basilika och syltsocker. En smakrik marmelad som är lätt att göra!

Betyg (0 st)

Ingredienser

300 g skalad apelsin i bitar
200 g skalat äpple i bitar
1 1/2 dl vatten
1 msk finhackad, färsk basilika
400 g Dansukker Syltsocker

Instruktioner

Blanda äpple, apelsin och vatten i en gryta och sjud under lock i 10 minuter. Rör om då och då så att det inte bränner fast. Tillsätt syltsockret och koka i ytterligare tre minuter. Tillsätt basilikan. Skumma noga. Häll upp på varma, väl rengjorda burkar. Förslut. Förvara svalt och mörkt.

Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.

Baka med sommarens bär

Baka med sommarens bär och bjud på något hembakat till kalaset.

Magiskt god Morotsbulle med frosting

Elsa Billgren och Sofia Wood har tagit fram ett helt nytt bakverk som är härligt saftigt, goffigt, kryddigt och alldeles underbart. Ett recept du inte vill missa!

Härliga jordgubbstider

Låt dig inspireras av våra recept med jordgubbar som ingrediens.

Gör din egen glass

Här har vi samlat våra bästa glassrecept, men experimentera gärna fram dina egna favoriter!

Syltskolan

I vår Syltskola hittar du alla tips om hur du kokar sylt, frågor och svar och recept.

Sommardesserter

När det är varmt är det extra gott att bjuda på en sötsyrlig och fräsch sommardessert som avslutning på grillkvällen eller sommarfesten.