Äppeltacos - Recept

Äppeltacos

8 portioner 40 minuter + sylten
Gör dina egna äppeltacos, snabb och enkel dessert. Ljuvligt goda efterrättstacos med äppelsylt och vaniljmascarpone.
Äppeltacos
Betyg (0st)

Ingredienser

    Äppelsylt

    • 3 äpplen, ca 300 g
    • 4 msk citronsaft
    • skalet av 1/2 citron, gärna obesprutad
    • 1 dl Dansukker Syltsocker

    Tacobröd

    • 1 dl Dansukker EKO Socker
    • 2 tsk kanel
    • 6 tortillabröd
    • 50 g smör

    Färskostkräm

    • 150 g mascarpone
    • 3/4 dl Dansukker EKO Florsocker
    • 1 tsk Dansukker Vaniljsocker
    • 2 dl vispgrädde

    Koka sylten en dag innan. Skala och kärna ur äpplena. Skär i mindre bitar och lägg i en kastrull tillsammans med citronsaft, citronskal och syltsocker. Koka sylten i 10 minuter. Häll upp sylten i en varm, väl rengjord glasburk och förvara kallt.

    Gör tacobröden en stund innan servering. Stansa ut 3 rundlar från varje tortillabröd. Blanda socker och kanel i en tallrik. Stek ett bröd i taget i rikligt med smör på en stekpanna tills de blivit gyllenbruna.

    Ta upp brödet från stekpannan och vänd direkt i kanelsockret. Vik till båtar och lägg mellan, t ex en upp och nervänd muffinsplåt.

    Blanda mascarpone, florsocker och vaniljsocker. Vispa grädden och vänd ner i blandningen. Ta ett tacobröd och lägg en klick färskostkräm i botten och sedan en klick äppelsylt.

    Tips! Tacobröden går också att grilla. Doppa bröden i smält smör efter du grillat dem och doppa sedan i kanelsockret.

    Receptet är framtaget av

    Dansukker

    ;