Äpplekaka

En ljuvlig äpplekaka fylld med bland annat äpplen, vaniljyoghurt och kokos. Bjud på en riktigt god glutenfri äpplekaka som görs på en glutenfri mjölmix.

8-12 portioner

1 timme

Betyg (42 st)

Ingredienser

750 g äpplen

Smet
3 dl Dansukker Strösocker
2 tsk bakpulver
2 dl fin glutenfri mjölmix
1msk fiberhusk
1 tsk Dansukker Vaniljsocker
3 dl kokosflingor
150 g rumstempererat margarin
3 ägg
1 dl vaniljyoghurt

Till formen
margarin
kokosflingor
Dansukker Rörsocker Strö

Instruktioner

Smöra små runda form och strö de med kokosflingor och rörsocker. Skala, dela och kärna ur äpplena. Skär äpplehalvorna i tunna klyftor och lägg i formen. Lägg alla torra ingredienser i en skål och blanda väl. Tillsätt margarinet, äggen och yoghurten och rör till en jämn smet som bres ut över äpplena. Grädda mitt i ugnen i 175 °C i cirka 30 minuter. Serveras ljummen med lite vaniljkesella, vaniljsås eller vaniljglass till.

Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.

Baka med sommarens bär

Baka med sommarens bär och bjud på något hembakat till kalaset.

Magiskt god Morotsbulle med frosting

Elsa Billgren och Sofia Wood har tagit fram ett helt nytt bakverk som är härligt saftigt, goffigt, kryddigt och alldeles underbart. Ett recept du inte vill missa!

Härliga jordgubbstider

Låt dig inspireras av våra recept med jordgubbar som ingrediens.

Gör din egen glass

Här har vi samlat våra bästa glassrecept, men experimentera gärna fram dina egna favoriter!

Syltskolan

I vår Syltskola hittar du alla tips om hur du kokar sylt, frågor och svar och recept.

Sommardesserter

När det är varmt är det extra gott att bjuda på en sötsyrlig och fräsch sommardessert som avslutning på grillkvällen eller sommarfesten.