Äpplekaka

8-12 portioner 1 timme
Äpplekaka
Betyg: (41st)

Ingredienser

  • 750 g äpplen

Smet

  • 3 dl Dansukker Strösocker
  • 2 tsk bakpulver
  • 2 dl fin glutenfri mjölmix
  • 1msk fiberhusk
  • 1 tsk Dansukker Vaniljsocker
  • 3 dl kokosflingor
  • 150 g rumstempererat margarin
  • 3 ägg
  • 1 dl vaniljyoghurt

Till formen

  • margarin
  • kokosflingor
  • Dansukker Rörsocker Strö

Smöra små runda form och strö de med kokosflingor och rörsocker. Skala, dela och kärna ur äpplena. Skär äpplehalvorna i tunna klyftor och lägg i formen. Lägg alla torra ingredienser i en skål och blanda väl. Tillsätt margarinet, äggen och yoghurten och rör till en jämn smet som bres ut över äpplena. Grädda mitt i ugnen i 175 °C i cirka 30 minuter. Serveras ljummen med lite vaniljkesella, vaniljsås eller vaniljglass till.

Receptet är framtaget av

Dansukker